Camperen Chili

Zijn er mensen die ervaring hebben met camperen in Chili. Wij gaan 7 weken in nov/dec naar Chili en zitten te twijfelen of we ons reistentje zouden meenemen.

Alvast dank voor jullie reacties en verdere tips en dergelijke zijn natuurlijk altijd welkom!

Hallo,

Ben ook aan het twijfelen om een tent mee te nemen.
Misschien kan de volgende link helpen.

Groet Erik

Je kunt prima kamperen in Chili maar voor hetzelfde geld of ietsje meer kun je ook bij particulieren overnachten of een leuke cabana huren (januari en met name februari zijn de vakantiemaanden in Chili). Groeten Wietze de Jong.
www.vakantieinchili.nl

Prima campeer gelegenheden in Chili. Ik zou het zeker aanraden om je tent mee te nemen. Ook een klein kookstelletje zou handig zijn. Je bespaart enorm veel geld met kamperen. De hostels en hotels van Zuid-Amerika vond ik het slechts in Chili. Het eten is ook lekkerder als je zelf kookt.
Vooral in het lakedistrict zijn de campings zeer goed.
Bij de copec benzinestations verkopen ze kleine boekjes met alle campings van Chili en info over alle nationale parken.

Super bedankt voor je reactie, klinkt goed! Ben alleen nog benieuwd of je wel makkelijk met het openbaar vervoer bij de campings kunt komen?

In het lake district wel, in de andere gebieden niet.
Bij de visitorscentra weten ze meestal niets te vertellen. Vaak moet je om een nationaal park te bereiken een heel eind lopen vanaf de busstop. En als je dan bij de entree bent moet je vaak nog 1 of 2 kilomter lopen naar de camping. Soms erg steil. Liften is een goede optie en gaat vrij makkelijk.
Chili is het enigste land in Zuid-Amerika waar een auto echt meerwaarde heeft.