Camper kopen doe je in Italie

L.S.

Veertig procent van alle campers in €uropa worden in Toscane in Italie geproduceerd. Dààr worden ook de meeste campers ingeleverd, bij o.a. koop van een nieuw huisje/paleisje op wielen. En vandaar ook dat daar in Toscane de prijzen voor die campers stukken lager liggen dan in Nederland of Duitsland…

Wie interesse heeft die schrijve mij:ik wil graag bemiddelen.

Distinti Saluti vanuit …Toscana
Arturo

Zie mijn post: http://wereldwijzer.nl/showthread.php?t=10412

Paul

Caro Paul,

Deels herhaal ik hier een antwoord aan jou dat ik elders heb gegeven. Ik doe dat omdat ik in dèze rubriek alles wil verzamelen wat te maken heeft met het kopen van een camper in Italie door een in Nederland woonachtige persoon.

Zelf heb ik mijn, een in Nederland gekochte, camper in Italie ingevoerd.(ik wist toen niet wat ik nu wèl weet…)

Ja, ik denk dat je gelijk hebt: die auto moet je dan in Nederland invoeren. Ook denk ik i.v.m. met de w.a- of all-risk verzekering.
Je kunt, denk ik, maar ik weet het niet zeker, (nog steeds) niet als Nederlander een Italiaanse verzekering voor je auto krijgen.Daarvoor moet je (nog steeds) een woonadres in Italie hebben.

Maar:
1.àls dit nog steeds zo is, zou dat dan binnen de €U nog binnen korte tijd kunnen veranderen?
2. als het verschil groot is, bijv. 12.000 euro, dan is wat invoerbelastingbetalen zo gek nog niet.
Geen idee welk percentage er staat voor de invoer van een camper in Nederland.

Ik weet wel dat toen ik 7 jaar geleden met mijn Nederlandse camper in Italie kwam, waar ik hem ingevoerd heb na 2-3 jaar, schrok ik mij rot van de lage prijzen voor campers hier, zowel nieuwe als tweedehandse.

Een voorbeeld: voor een precies dezelfde en evenoude etc. etc.tweedehands camper die in Nederland 22.000 € kostte, vroeg men hier 12.000.
Zou die invoer zo hoog kunnen zijn?? 10.000 euro?? Laat het een 25% zijn, dan zou dat 3000 € zijn.

Distinti Saluti
Arturo

Ciao Arturo,

Tja als de prijzen echt zoveel schelen dan is zou je wel gek zijn om niet met Ryanair/Easyjet voor n paar tientjes naar Toscane te vliegen daar n camper te kopen, lekker terug karren en invoeren die handel! Lijkt me idd wel heel erg stug dat invoerrechten zo hoog zijn! Al blijven het ambtenaren :slight_smile:

Buon Giorno Paolo,

Heb mij suf gezocht op internet naar info over hoe dat nou precies zit met dat invoeren van een nieuwe of teede-hands camper vanuit Italia naar Paesi Bassi.
Kan niets vinden. Dat zou kunnen betekenen dat er niets…betaald hoeft te worden…

Con i migliori Saluti
Arturo
Toekomstig Specialist in Camper Nuovo o Usato
da Italia a Ollanda (e Frisia e Brabanzia etc.)

Ciao,

ff heel snel: check: http://www.douane.nl/faq/jsp/vraag.jsp?id=3/7&lang=nl.
Hiernaast moet je em ook laten keuren bij de RDW, zie: http://www.douane.nl/faq/jsp/vraag.jsp?id=3/6&lang=nl. Als die afzetters voor de BTW, douanerecht en de BMP uitgaan van de nieuwwaarde kan dit toch aardig in kosten lopen :frowning: Bastardi :slight_smile:

Bedankt, Grazie.
Ga dat morgen (?) uitzoeken.

Niente,
Buona fortuna!
:wink:

Ai, dat betreft campers van buiten de €u invoeren in Nederland, maar Italie behoort, net als Nederland, tot de oprichters van de €uropese Unie…

http://www.douane.nl/faq/jsp/vraag.jsp?id=3/8&lang=nl

zegt:

Vraag & antwoord

Vraag:

Ik wil een auto vanuit de Europese Unie importeren naar Nederland. Wat ben ik aan belasting verschuldigd?
Belasting van personenautos en motorrijwielen http://www.douane.nl/common/img/ico/hierarchy.gif BPM berekenen en betalen http://www.douane.nl/common/img/ico/hierarchy.gif Algemeen

Antwoord:

Berekening BPM en omzetbelasting (BTW)
Voor de berekening van de belasting van personenauto’s en motorrijwielen is de nettocatalogusprijs (catalogusprijs zonder omzetbelasting) en de datum van eerste toelating tot de weg nodig. Als de datum van eerste toelating niet bekend is, is het bouwjaar van de auto nodig. Voor ‘nieuwe’ auto’s die vanuit een ander land binnen de Europese Unie intracommunautair worden geleverd, is omzetbelasting verschuldigd. De nettocatalogusprijs kunt u opvragen bij de importeur, autodealer, of bij de ANWB (voor ANWB-leden). Bij gebruikte auto’s is geen omzetbelasting verschuldigd.

Hallo Arturo
Wij willen graag een camper…liefst een adriatik met stapelbed … slaapplaatsen voor 6 personen…we zijn al druk in de weer om er 1 in duitsland te kopen maar nu zien we jouw stukje dat het nog voordeliger is in italie! Kan je ongeveer zeggen hoeveel goedkoper het is dan in duitsland? en hoe werkt het met omkeuren? net als via duitsland? we hebben wel wat wensen maar dat komt later wel! alvast bedankt
groeten Klompje10:)

Hallo,
ik ben op zoek naar een ( natuurlijk goedkope) nieuwe of gebruikte camper voor mijn werk in duitsland.
per week moet ik 2 nachten doorbrengen in een hotel ( gasthof ) en ik denk dat ik dat geld ook kan gebruiken voor de aanschaf en financiering van en camper. Inmiddels weet ik ( ongeveer precies ) hoe de indeling moet zijn.
n.l. : achterin een garage met daar boven een bed of stapelbed, een ruime douche ( ik ben 1.92 lang) een halve dinette met achter de voorstoel een bankje en 2 pilotstoelen. het keukenblok grenst aan het achterbed hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Boven de cabine een alkoof of kastjes van minimaal 60 cm. diepte. Hier en in de garage kan ik dan mijn verkoopwaar opbergen. b.v. de carado T 344 ( www.carado.de ) Ik verkoop namelijk 2 soorten ( grote en kleine ) rollen bloementule ( lijkt op papierrollen maar dan veel lichter) in Duitsland.
Indien je denkt mij te kunnen helpen dan hoor ik dat graag ! Ik koop de camper dus niet uit rijkdom om er mee te gaan reizen maar uit armoe om mijn hotelkosten in te dammen. Ik heb inmiddels genoeg hotelkamers gezien.

met vriendelijke groet,
hans veldhuyzen
esweg 4 7811 as emmen
mob. 06 555 8 456 3

Beste Arturo,
Kun je hulp verlenen bij het importeren van een nieuwe auto uit Ned. en zoja hoe werkt dat. Mijn Italiaans is nog niet geweldig. Moet je in It. ook een soort BPM betalen of alleen de TVA. Het valt me op dat de all-in prijzen in It. niet veel schelen van die in NL.
Alvast dank,
met vr. gr.

Rob

Hallo Mensen,

Ook ik ben op zoek naar een camper voor een redelijke prijs.
Julie schrijven dat ze in Italiè redelijk geprijsd zijn maar op
welke site`s moet ik dan zoeken??? Ik bedoel waar te koop dan??
Kan iemand me hier mee helpen.
Alvast vriendelijk bedankt.

M.V.G.

Foemelke

Als het echt zoveel scheelt, dan heb ik ook interesse! Graag wat italiaanse sites etc.

mvg Mathilde

hoi Arturo,

Ik zag jouw info en je maakt me nieuwsgierig. Wij willen graag een fiat itec camper, eerst als vervanging van ons huis om daarna een huis in Spanje te gaan zoeken. Mijn vraag is nu of deze campers inderdaad veel goedkoper zijn in Italie weet je ook al wat het kost om zo’n camper in te voeren naar Nederland of rechtsstreeks naar Spanje?

Bedankt ,Roelie

Voor eenieder die op zoek is, => HIER <= kun je wellicht iets vinden. Ik heb zelf niet gekeken (wil niks kopen momenteel) maar kwam 't toevallig tegen (Google is your friend: buy motorhome in italy)… :biggrin: Enne… autoscout24 kun je natuurlijk ook gebruiken

arturo graag had ik een camper gekocht in Italië voor een 4000 € kan je mij daaraan helpen aub
Luc

arturo graag had ik een camper gekocht in Italië voor een 4000 € kan je mij daaraan helpen aub
Luc

Arturo, ik ben hevig geinteresseerd in een tweedehands camper uit Italie. Ik denk dan aan een camperbus. Een VW of Renault of i.d. Graag tips.
Hugo