Bus reis van Punta Arenas naar Torres del Paine en Torres del Paine naar El Calafate

Hoe is dit te doen??
Wat zijn de kosten hiervan?
Hoe zijn de bussen.

Ik heb op internet al gezocht maar kan niet zoveel info vinden. dus hoop ik hier meer te weten te komen.

Hallo

Meer info vind je hier: Punta Arenas travel - Lonely Planet | Chile, South America en http://www.lonelyplanet.com/chile/southern-patagonia/puerto-natales/transport
http://www.lonelyplanet.com/argentina/patagonia/el-calafate/transport

Ik was eind december in Punta Arenas ¶ en Puerto Natales (PN), dus net voor het duurdere hoogseizoen. Er zijn talrijke busbedrijven die vanuit PA naar PN rijden. Hun loketten en vertrekplaatsen zijn geconcentreerd in enkele straten in PA. De bus doet er ongeveer 2u over en doet onderweg ook het vliegveld van PA aan. In PN zijn er ook talrijke busjes en bussen aan het centraal busstation aan de rand van de stad die je naar de verschillende ingangen van Torres del Paine brengen. Over El Calafate heb ik geen info, maar vanuit PA en/of PN vertrekken er zeker bussen. Voor Argentinië komen US$ zeker van pas, maar ook in PA en PN aanvaarden taxichauffeurs ze. Bovendien zijn er in veel Chileense busstations wisselkantoortjes.

Hope this helps

Jurgen

Langeafstandsbussen zijn de populairste en goedkoopste vorm van transport in Chili, en doen qua kwaliteit zeker niet onder voor Europa. Hoe meer buiten het hoogseizoen en hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. In het hoogseizoen (jan-maart ) en tijdens vakanties moet je er soms snel bij zijn; anders is alles al volgeboekt. Soms loont het de moeite eens de prijzen van de verschillende busmaatschappijen te vergelijken, zeker bij langere busreizen.