Burrito's

Burrito’s

Een burrito is een Mexicaans gerecht dat oorspronkelijk uit het noorden van Mexico komt. Een burrito is een tortilla die hoofdzakelijk gevuld is met vlees en bonen. De naam burrito komt van het woord burro (ezel), omdat de opgerolde burrito op een ezelsoor zou lijken. Tegenwoordig noemt men het ook vaak een wrap.

Ingrediënten

750 gram rundergehakt 500 gram Kidneybonen 450 gram tomaat
300 gram mais 150 gram Cheddar kaas 9 tortillas
4 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels koriander 2 eetlepels olie
1 scheutje tacosaus 1 theelepel chilipoeder 1 ui
1 eetlepel komijn 1 theelepel kaneel

       **Bereidingswijze**

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten. Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe. Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork. Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden. Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten. Als laatste voegt u de bonen en de mais toe. Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burritos dient u de oven op 180? C voor te verwarmen. Leg de tortillas opengevouwen op tafel. Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op. Leg de burritos op de bakplaat. U kunt ze nu naar eigen believe bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas. Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt. U dient de burritos direct uit te serveren.

http://dailyveggie.files.wordpress.com/2007/10/softtaco.jpg

Vergeet u niet de tacosaus op tafel te zetten?

De Burrito’s kunnen natuurlijk ook met andere vulling bereid worden.

Bron; o.a. wikipedia

Heerlijk als ze goed bereid zijn. I love burrito’s :D.