Brazilie & CORONA vaccinatie - update

Brazilië laat buitenlandse reizigers toe via de lucht, over land of over zee het grondgebied binnen te komen volgens de gebruikelijke wettelijke inreis- en verblijfsvoorwaarden. Meer informatie vindt u in de rubriek Reisdocumenten en op de website van het Consulaat-Generaal van Brazilië (in het Portugees).

Alle reizigers (buitenlanders en Brazilianen) die Brazilië binnenkomen via de lucht of over de zee moeten aan de luchtvaartmaatschappij of aan de lokale gezondheidsautoriteiten een bewijs voorleggen van volledige basisvaccinatie (in het Portugees, Spaans of Engels) of van een negatieve antigeen- of PCR-test die één dag voor het vertrek is uitgevoerd.

Deze verplichting geldt niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Meer informatie

Zoals de rest van de wereld blijft Brazilië getroffen door COVID-19. Lokale overheden kunnen maatregelen nemen om de verspreiding van het virus te beperken. Het is dan ook van belang op de hoogte te blijven en de aanwijzingen van de lokale overheden stipt na te volgen.

Men kan meer gedetailleerde informatie over de situatie, de maatregelen en de lokale aanbevelingen aantreffen (in het Portugees) op de website van het Braziliaanse ministerie van Gezondheidszorg (https://covid.saude.gov.br en Coronavírus — Ministério da Saúde), net als op de websites van de gefedereerde Staten, waarvan de link beschikbaar is gesteld via de volgende website: België in Brazilië | Ambassade en Consulaten van België in Brazilië.

Het wordt aanbevolen om over een ziektekostenverzekering met gepaste dekking in Brazilië te beschikken voor de volledige duurtijd van het verblijf.

Voor alle vragen over de inreis-, verblijfs- en uitreisvoorwaarden in Brazilië contacteert u de Braziliaanse overheden. Zie ook: Regras para entrada de viajantes no Brasil — Agência Nacional de Vigilância Sanitária - Anvisa (in het Portugees).

BRON : Laatste update en COVID-19 in Brazilië | FOD Buitenlandse Zaken - Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking