Braunfels (Oranje-route Duitsland)

BRAUNFELS (ligt in de deelstaat Hessen en is de 4e plaats van de Oranje-route)

Braunfels is een oud stadje met een prachtig marktplein met vakwerkhuizen er omheen. Midden in het stadje staat een groot kasteel met torens, kantelen en erkers.

In dit kasteel, het slot Braunfels, woonden sinds 1280 de graven van Solms. In het sprookjesslot werd in 1602 gravin Amalia geboren.

Slot Braunfels werd in 1620 door Spaanse troepen bezet waardoor het gezin naar Holland vluchtte. Amalia trouwde in Den Haag in 1625 met stadhouder Frederik Hendrik. Zij gaven de opdracht voor de bouw van Huis ten Bosch, het paleis van Koningin Beatrix. De zoon van Amalia was Willem de Derde die in 1677 met Maria van Stuart trouwde. Willem de Derde werd Koning van Engeland. Een dochter van Amalia, Emilie-Albertine-Agnes, trouwde met Frederik-Willem van Nassau-Diez. Zo werd zij stammoeder van het Nederlandse Koningshuis. Het hele jaar is de Ridderzaal, de slotkerk en het familiemuseum voor publiek geopend.

Braunfels heeft mooie vakwerkhuizen.

Parkeren: In het stadje zijn genoeg parkeerplaatsen.

Omgeving: Braunfels ligt in een mooi landschap met heuvels en uitgestrekte bossen waar je heerlijk kunt wandelen en mooie auto-tochtjes kunt maken.

De Oranje-route kan ook gedeeltelijk op de fiets worden afgelegd. Tussen Nassau en Bad Arolsen is een bewegwijzerde route voor fietsers. Zie hiervoor een uitgebreider artikel op:

Zie ook **de Oranje-Route **op het subforum ‘toeristische tips’.

Camping in de buurt: Camping-Park Weiherhof in Seck/Westerwald.
Zie de advertentie op het subforum ‘campings in binnen en buitenland’.

Kamperen Forum