Borneo

Hallo daar. Ik wil in september samen met mijn vriendin richting Maleisië en dan het liefst Borneo. We hebben maar 2 weken dus denk dat alleen Borneo het beste is.
We willen dieren kijken, jungle tochten maken, snorkelen en relaxen aan het strand.
Wat zou een aan te bevelen reisschema zijn?

Jammer dat jullie maar twee weken kunnen; dit laat weinig ruimte over voor andere mooie tochtjes in Maleisie. 2 weken Borneo klinkt echter erg goed :)…

Ik zou het in brokken van 3/4 dagen hakken en dan uitzoeken wat je precies wilt ondernemen. Je zou vanaf KL met het goedkope Air Asia naar Kuching kunnen vliegen en daar je reis starten. Ga vooraf na hoe duur het is om ‘direct op Borneo’ te vliegen (vaak scheelt dit niks op de totaalprijs en kun je KL als stopover bestemming gebruiken voor een paar nachten).

Je kunt daar al jungle tochten doen en dieren spotten. Daarna door richting Kota Kinabalu voor een bezoekje aan een mooi eiland. Als geld geen rol speelt dan kun je ook de meer exclusieve eilanden bezoeken (zie pinganchorage.com.my voor inspiratie). Op de meeste eilanden kun je in ieder geval snorkelen (maar vooral erg goed duiken).

Verder kun je nog een jungle trip in Sabah doen…Kinabatangan cruise etc…supertof! Ook Danum Valley is leuk.

Veel plezier!! :slight_smile:

Is er in Sabah al genoeg te beleven om 2 weken vol te maken?
Dus direct op Kota Kinabalu vliegen en van daaruit wat dingen ondernemen?

Tja…het ligt er precies aan wat je wilt. Ik vond Sabah werkelijk prachtig en er is altijd wel genoeg te doen om 2 weken vol te krijgen.

Lekker wat relaxen op een mooi strand, wat snorkelen en eilandjes bezoeken en wat exoten in de jungle bekijken. Dan ben ik meer dan tevreden.

hi dit vind ik interessant ik ga 16 april richting singapore en maleisie, we blijven daar 21 dagen. Ik wil natuurlijk naar borneo en zat er aan te denken aan ongeveer het volgende schema:

singapore 17 april-19april
tauwau en dan meteen richting semporna om te duiken 19 april- 22 april
richting het noorden 22-26 april (turtle island, orang oetangs)
richting westen 26-29 april
kuala lumpur 29-30 april
taman negra 30 april-2 mei
perenthian 2-6 mei
KL 6-8 mei

Is dit een haalbaar reisschema? en inhoeverre is het mogelijk om in het westen van Borneo een jungle tocht te doen of is het noorden daar een geschiktere plek voor? Ik wil graag in Sabah blijven omdat het reisschema dan haalbaar blijft. Ik wil het schema niet te druk maken want wil ook lekker chillen.

Ik kan je een jungletocht aanraden in de buurt van sandakkan van uncle tan.
Taman Negara zou ik overslaan want je ziet al genoeg jungle op borneo en het schijnt erg toeristisch te zijn. Ik zou het vervangen door cameron highlands, echt bijzonder mooi!! In plaats van perhentian zou je evt ook voor tioman kunnen kiezen, ook ontzettend mooi! Dat kwam voor ons beter uit omdat het iets dichter bij is.
Groetjes yvonne

@ Elcke

wij zijn afgelopen oktober naar Borneo geweest en ik zag in je schema dat je ook gaat duiken. Weet je al naar welk eiland je gaat?
Wij hebben 6 dagen op Mabul gezeten, werkelijk geweldig! Ik denk dat 3 dagen er kort is, als je de tijd en financien hebt zou ik langer gaan!

Groetjes,
Judith

We gaan ook naar mabul we doen daar een aantal duiken en bij de sipidan via scuba junkie. We willen nog meer zien van borneo dus hebben besloten het echt bij 3 dagen te houden, maar het klinkt goed dat je zo enthoustiast bent :slight_smile: nog 10 weken en dan mag ik

Klinkt goed! Mabul is zo gaaf!
Wij zijn vanuit Mabul 3 dagen naar Sipadan geweest. De rest hebben we op Mabul gedaan.

Heel veel plezier.

Hai hai!

Ik heb drie weken rondgereisd in Maleisie, waarvan 6 dagen op Borneo. En Borneo vond ik geweldig (had er achteraf wel langer willen blijven, maar had al vluchten geboekt). Ik ben zelf gevlogen op Miri (midden) en toen naar Mulu en heb ik Gunung Mulu National Park onwijs gave trekkings gedaan in de jungle. Enorme grotten met vleermuizen, dichte jungle, pinnacletrail, bootochten, traditionele dorpjes, prachtig! Ik heb daar veel medereizigers gesproken over andere delen van Borneo. Kuching schijnt een erg leuke stad te zijn vanwaar je makkelijk (dag)trips kunt maken in de jungle of grotten. In het noorden heb je Kota Kinabalu (beklimmen van Mount Kinabalu), duiken op Sipadan (erg populair onder duikers!) en Sepilok het orang oetan opvangcentrum. Borneo, daar ga ik nog eens terug!

1 like

Ik wil in september graag met mijn vriendin naar Maleisië.

Ik ben benieuwd hoe je het beste van Kuala Lumpur in de richting van Borneo kan reizen? Is dat met de trein ofzo?

ik zou gaan vliegen…