Bezoek Sofia

Zaterdag 4 okt 2014 - Sofia

Vlucht van Eindhoven naar Sofia verliep erg gesmeerd. Op het vliegveld stond Ivo Velinov van het Alegra Hostel ons al op te wachten. Met zijn auto bracht hij ons naar het hostel. Onderweg liet hij al een aantal highlights van de stad zien en bracht hij ons langs een pinautomaat. Ivo is een vrolijke en vriendelijke Bulgaar. Nadat we ons hadden geïnstalleerd zijn we met de metro naar het centrum gegaan. Daar hebben we wat rondgewandeld en een wrap gegeten op een terrasje. Na de lunch zijn we verder gewandeld een aantal mooie gebouwen gezien, zoals de Alexander Nevski kathedraal. Verder hebben we even op een terras gezeten, in de zon met een pilsje. We zeiden tegen elkaar dat er geen Nederlanders waren en toen bleken er een stuk of zes achter ons te zitten. Daarna zijn we terug gegaan naar het hostel en hebben we even uitgerust. Daarna zijn we bij de Potato King gaan eten en hebben we de metro genomen naar de Universiada Hall om naar het Victoria Bulgarian Open snooker toernooi te kijken. Een vriendelijke Bulgaarse liet ons binnen op de B-tribune. We hadden goed zicht op een aantal snookertafels. We zijn met de tram en metro weer terug naar het hostel gegaan, waar we ook nog even Snooker hebben gekeken op TV.

Zondag 5 okt 2014 - Sofia

We hebben uitgeslapen en moesten daarom toch jog een beetje haasten om op tijd te zijn voor de stadswandeling. Er kwam een grote groep opdagen voor de wandeling, dus de gidsen splitsen de groep in tweeën. Wij gingen met gids Daniel mee. Daniel was een vrolijke gast die goed kon vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van Bulgarije en Sofia. De groep was een mooi bont gezelschap. In de groep zat ook een Braziliaanse die in Nederland woonde, met wie we veel hebben gekletst. Verder zat er een nogal gezette Australiër in de groep die we af en toe moesten helpen met het tillen van zijn rolstoel bij de trappen. Na de stadswandeling hebben we geluncht op een terras. Daarna hebben we nog wat verder rondgewandeld, onder andere naar het monument voor het Sovjet leger, de Eagles Bridge en het Levski stadion. Tegen het einde van de middag zijn we met de metro naar het station gegaan, om alvast even te kijken of we daar onze weg konden vinden. Vervolgens hebben we even een uurtje gerelaxt op de kamer. We zijn daarna weer gaan wandelen en hebben wat gedronken bij een tentje in een park vlakbij het hostel. Daarna hebben we weer een flinke wandeling door de stad gemaakt. We zagen onder andere een heleboel Bulgaren grote flessen water vullen bij openbare kranen, waar heet mineraal water uit kwam. We hebben gegeten bij Bar & Grill Happy, met leuke bediening en voetbal op TV (Juventus - AS Roma 3 - 2, drie penalties).

Maandag 6 okt 2014 - Trein naar Boekarest

We zijn vroeg opgestaan en hebben afscheid genomen van Ivo. Op het station probeerde een man van Eurotours ons een paar keer naar de trein te brengen. Uiteindelijk vonden we na een beetje zoeken de trein. De trein vertrok precies op tijd

1 like

Hoi Kees,

Bedankt voor het delen van dit leuke reisverhaal in Bulgarije! Dergelijke verhalen zien we graag meer op dit forum. Iedereen is welkom!