Beknopte Reisinformatie Zuid-Korea

**
Inleiding**
Zuid-Korea is een mix van oeroude tradities en hypermoderne ontwikkelingen. Dit maakt Zuid-Korea een interessant en makkelijk land om door te reizen.
**
Wanneer naar Zuid-Korea?**
De seizoenen van Zuid-Korea zijn vergelijkbaar met België en Nederland, hoewel het weer in Zuid-Korea wat extremer kan zijn. Gezien het Zuid-Koreaanse klimaat zijn de lente (april-juni) en herfst (september-november) de beste seizoenen om te reizen.

Visum nodig voor Zuid-Korea?
Belgen en Nederlanders kunnen bij aankomst in Zuid-Korea een (kosteloze) visumstempel krijgen voor 90 dagen. Paspoort moet bij binnenkomst minstens zes maanden geldig zijn en douaniers kunnen vragen naar een uitreisticket.

Vaccinaties, medicaties Zuid-Korea?
Er zijn momenteel geen inentingen verplicht in Zuid-Korea. Vaccinaties tegen Buiktyfus, DTP en Hepatitis A wordt aangeraden bij een langer verblijf. Afhankelijk van het seizoen zijn DEET en zonnebrand geen overbodige luxe.

Budget in Zuid-Korea?
Gezien het relatief hoge welvaartspeil van Zuid-Korea valt een dagbudget mee. In het relatief dure Seoul lig je al voor amper tien euro per nacht in een gedeelde slaapkamer en voor een paar euro heb je eten en drinken. Het zeer efficiënte (openbaar) vervoer biedt verder meer dan schappelijke tarieven net als de meeste culturele activiteiten.

Waar naar toe in Zuid-Korea?
Dit is uiteraard afhankelijk van interesses. Scroll anders eens door het Zuid-Korea forum voor tips en discussies! Ik vind zelf Seoul een dynamische metropool (10,5 mlj. inw.) die je ‘gezien moet hebben’, terwijl anderen juist bij de havenstad Busan zweren wegens ‘de veel aardigere mensen dan in Seoul’.