3 weken cultuur, natuur & duiken in Cuba

Deze zomer (juli) zijn wij van plan om 3 weken naar Cuba te gaan. We willen dan graag op enigszins ontspannen tempo het land en de mensen leren kennen. Ook ondernemen we graag activiteiten zoals paardrijden of een off-road jeep safari. Daarnaast willen we hier graag gaan duiken. We hebben al een aardig schema van wat we graag zouden willen zien. Nu zou ik hier graag jullie ervaring willen vragen over hoe en wat we het best kunnen regelen.

Dit zijn de hoogtepunten die we in gedachten hebben:
**- Havana **
- Pinar **del Rio **- duiken Maria la Gorda, tabaksplantage bezoeken
**- Guanahacabibes **- duiken
- Vinales - paardrijden in de vallei
- Isla de la Juventud - duiken
- Peninsula de Zapata/Escambray Mountains - duiken
- Varkensbaai/Playa Larga **- **De Playa Larga - duiken
- Trinidad
- Santa Lucia - duiken

  • Camaguey?
  • **Santiago de Cuba **- 20-26 juli carnaval
    **- Baracoa **– tropen

Specifieke vragen:

  • Zijn er (duik)locaties die minder de moeite waard zijn dan anderen, waardoor we ons beter op een paar hiervan kunnen focussen en een aantal kunnen schrappen?
  • Zijn er (duik)locaties die we missen en echt moeten zien?
  • We willen graag zo veel mogelijk bij casa particulares verblijven, is het aan te raden om deze van te voren te boeken?
  • Is het aan te raden de duiken van te voren te boeken?
  • Is het aan te raden deze overnachtingen en duiken via een reisbureau te boeken, of juist beter zelf te regelen?

Alvast hartelijk dank voor jullie tips en aanbevelingen!

Niemand tips? Momenteel twijfel ik toch of het misschien beter is om tot Santa Lucia te gaan en dan terug richting Havana, zodat we per locatie meer tijd hebben. Ik hoor graag of mensen ervaring hebben met ofwel het hele eiland in 3 weken, of juist het westen + midden in die tijd, dus iets relaxter maar niet alles zien. Alvast dank!

Wij gaan in december 3 weken rondtrekken op Cuba. Wij willen ook altijd zoveel mogelijk zien, maar hebben er bewust voor gekozen om alleen de westkant + centraal Cuba tot aan Remedios (vlakbij Santa Clara) te doen. Dan heb je inderdaad meer tijd per locatie. Al kun je er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht (schijnt een belevenis te zijn) te nemen tussen de wat grotere plaatsen. Sneller grotere afstand overbruggen, en om de kosten hoef je het niet te doen, zo duur zijn die vluchten niet :wink:
We willen ook gaan duiken (Maria la Gorda, Levisa, Varkensbaai) en paardrijden in Vinales en bij Sanctu Spiritu.
Dus als je terug bent en je hebt voor ons tips, dan heel graag :wink: