220 Volt apparatuur

Beste forumvrienden,

in oktober gaan wij emigreren naar Aruba. We willen een en ander aan appratuur meenemen, zoals de pc, laptop, externe hdd, monitor. Al deze spullen zijn uiteraard geschikt voor net NLse stroomnetwerk van 220 volt. Op Aruba wordt gebruik gemaat van een 110 volt netwerk. Mijn vraag is dan ook of het zin heeft om deze spullen mee te nemen; gaan ze wel werken daar?

groetjes,
Menno

Hoi,
Er bestaan omvormers die werken prima, maar het is niet altijd goed voor je apparatuur en ook niet alles kun je op deze manier gebruiken. Het beste is toch om het daar nieuw te kopen.

we hebben hier wisselspanning 50/60 volt. Kijk of je apparatuur daarvoor geschikt is.

Wij hebben met computerapparatuur geen problemen, Tv`s uit EU kunnen het kabelsignaal niet ontvangen, je kan ze wel gebruiken voor games,video,dvd enz. Let op bij video,cd en dvd apparatuur of ze 50/60 hertz aan kunnen, als het alleen 50 hertz is werken ze niet goed.
Omvormers werken over het algemeen goed, alleen apparaten met een hoge wattage zoals bv een haarföhn, stofzuiger, magnetron werken op halve kracht. De meeste Philips apparaten zijn wel geschikt, een Senseo doet het prima hier.

Mvg

Will

mijn dank is groot!