Wie heeft een tip voor een hotel op loopafstand van bezienswaardigheden?

Wij gaan in oktober 4 dagen naar Rome en zijn nog opzoek naar een hotel/appartement. Helaas is het voor ons niet duidelijk welke wijk het geschiktste is om de bezienswaardigheden lopend te kunnen bezoeken. Heeft iemand tips voor ons?

Kijk op de kaart/google maps en trek een denkbeeldige lijn van het Vaticaan naar het Colosseum naar Station Termini en naar Villa Borghese. Als je binnen die denkbeeldige lijnen een hotel hebt is het prima te doen. Hoe dichter je naar het midden gaat zitten des te korter worden de afstanden ten opzichte van de trekpleisters.

Als je veel wil bezoeken en vaak het openbaar vervoer gebruikt, is de regio rond het station Termini interessant omdat van hieruit veel bussen, metro, trein en tram vertrekken. De hotels zijn ook iets goedkoper dan in het centrum.
Een hotel waar ik al een paar keer logeerde: Hotel Orlanda, Via Principe Amedeo, 76.

Wij sliepen in Hotel Abruzzi. Dit is recht voor het Pantheon! We hadden echt een heel mooi zicht. Ook de kamers zijn heel mooi en schoon.
Wij bezochten alles te voet. We hebben maar één keer de tram + bus genomen toen we naar Tivoli wilden. Maar dit ligt natuurlijk een heel eind buiten Rome.

Wij zijn momenteel in Rome - hotel Trevi Collection, via di. Gregoriana 56 - dit ligt op een 200 meter van de Spaanse Trappen, dus heel centraal voor vele bezienswaardigheden, wij kunnen alles te voet doen.
Een aanrader.

Via Wereldwijzer app

Ik boek in Rome meestal een hotel iets buiten het centrum; dat is een stuk goedkoper en je bent zo bij de bezienswaardigheden. Laatste keer zaten we net achter station Termini, dat is goed te doen om naar het centrum te lopen. En wil je wat vaker weg dan ben je dicht bij alle metro en buslijnen! Wil je liever meer in het centrum zitten; kijk dan ook eens naar Trastevere. Dicht bij het Vaticaan en de Tiber en het is vooral 's avonds een leuke wijk met veel restaurantjes!