Wat ligt er in mijn boodschappenmandje??

Militaire boodschappenlijst groeit

Govt te popelen om oke big- ticket items voorsprong van legerleider van gepensioneerden, ondanks controverses ,

[ul]
[li]Gepubliceerd op: 24/07/2010 om 12:00 AM[/li][li]Krant rubriek : Nieuws[/li][/ul]

Verschillende controversiële grote militaire aankopen en projecten zijn goedgekeurd of zijn in afwachting van goedkeuring voor op de komende pensionering van legerleider generaal Anupong Paojinda .

Ze omvatten een nieuwe infanterie divisie in het noorden , een 5 miljard baht overheidsopdrachten voor 121 pantserwagens , en een 350 miljoen baht verkenning luchtschip.
Minister van Defensie Prawit Wongsuwon heeft ingestemd met het voorstel van legerleider tot 10 miljard baht uitgeven aan de ontwikkeling van een nieuwe infanterie divisie in Chiang Mai naar de noordelijke grens met Birma en Laos , veilige medicijnen te onderdrukken en omgaan met rood shirt demonstranten , volgens een bron leger .
Gen Anupong , die met pensioen gaat op het einde van september, krijgen het 3e leger eind vorig jaar tot de oprichting van de 7e Infanterie divisie, gevestigd in Chiang Mai te bestuderen. De nieuwe divisie zal hebben 25.000 soldaten.
De oprichting van de infanterie divisie zal kosten ongeveer 10 miljard baht. De uitgaven zal vijf jaar en begin volgend jaar .
Op dit moment heeft alleen het noorden de 1e Cavalerie Divisie in Phitsanulok en de 4e Infanterie Divisie in Nakhon Sawan met 20.000 soldaten , die in totaal moet de grens met Laos en Birma voor een veilige afstand van bijna 1.000 km van Tak naar Phitsanulok . Sommige van de soldaten werden ingezet om de bolwerken van rood shirt demonstranten en de oppositie Puea Thai partij veilig in het Noorden, zei de bron . De militaire helpt de regering te confronteren demonstranten en wordt beloond met kansen om te bestellen wapens.
Controverses over de wijsheid van de aankopen neiging om genegeerd te worden , zoals de overheid is gretigheid om te behagen .
Een leger commissie gisteren ingestemd met de camera’s en downlink systeem van een 350 miljoen baht verkenning zeppelin ook al veel problemen zijn ontstaan met de geïmporteerde luchtschip.
Het luchtschip werd officieel aanvaard op 27 mei. Het was niet in staat om de hoogte van een kilometer nodig om het te nemen buiten het bereik van M16 geweren te bereiken. Ook lekt via de naden.
"Slechts een maand na de oorspronkelijke garantie van een jaar blijft het aankoopcontract van het luchtschip werd ondertekend in augustus vorig jaar ", zei de bron .
Hij zei dat de aanvaarding van het communicatiesysteem lobbyen gevolgd door de leverancier , die beloofde de problematische luchtschip te vervangen door een nieuwe , of neem dat zij voor een herziening in de VS.
Indien de leverancier zijn belofte breekt , zal het leger van 55 miljoen baht betalen voor reparaties na de garantie vervalt .
Andere controverses zijn van het leger om voor 96 BTR- 3E1 wielen pantserwagens .
Volgens een bron , Gen Anupong plannen om het kabinet te vragen volgende week goed te keuren in principe een andere volgorde voor 121 meer BTR- 3E1 APC’s een waarde van bijna 5 miljard baht uit de Oekraïne.
De volgorde is gepland , hoewel het leger problemen met de eerste 96 BTR- 3E1 pantserwagens waard 3,9 miljard baht van dezelfde leverancier ondervonden .
De volgorde werd bekritiseerd vanwege het ontbreken van transparantie.
Er werd voorgesteld om voormalige minister van Defensie Boonrawd Somtas van de regering, maar Surayud Chulanont Gen Boonrawd niet te ondertekenen voor de aanschaf project.
Later Gen Anupong gevraagd goedkeuring van oud-premier Samak Sundaravej , die tegelijkertijd werd de minister van defensie. Hij goedgekeurd, aan het leger behagen.
Echter, sinds 2007 leverancier van de Oekraïne , die in Thailand Thailand Datagate vertegenwoordigd door Co , is niet in staat om het personeel te leveren aan vervoerders het Thaise leger .
Oorspronkelijk was de Oekraïne bedrijf de voorgestelde dragers zijn uitgerust met Deutz motoren en transmissiesystemen uit Duitsland , maar de motor en de transmissie fabrikant weigerde om haar producten te leveren , daarbij verwijzend naar de bezorgdheid over de 2006 staatsgreep .
De Oekraïne overgeschakeld op het aanbieden van MTU motoren uit Duitsland en Allison transmissie systemen uit de Verenigde Staten .
Lt Gen Ekachai Watcharaprateep , de directeur -generaal van het leger Ordnance 's Department, die een pre- cadet klasgenoot van Gen Anupong , zei de Oekraïne zullen twee werknemers luchtvaartmaatschappijen leveren in september en zal de rest van de levering compleet volgend jaar.
Bij het rode shirt Protesters afgelopen maart , Gen Anupong kabinet gevraagd goedkeuring tot zes Mi-17 helikopters invoer een waarde van ongeveer 2 miljard baht uit Rusland.
Vorig jaar was de legerleider drie Black Hawk helikopters besteld ter waarde van 2 miljard baht.
Hij heeft zojuist gevraagd 134 miljoen baht tot 1.200 Mini Tavor geweren voor speciale oorlogsvoering soldaten en het 1ste leger orde.
Binnenkort zal trachten het leger toestemming kabinet tot en met 16 Enstrom 480B lichte helikopters bij invoer een waarde van 1,2 miljard baht uit de VS. bron:http://www.bangkokpost.com