Vrijwilligerswerk in Tanzania

Karibu Tanzania!

Oftewel: welkom in Tanzania! Een begroeting in het Swahili die je in Tanzania vaak te horen zult krijgen. Tanzania biedt je het beste van oostelijk Afrika. Het land combineert indrukwekkende natuurparken met de cultuur, de geschiedenis en de palmenstranden van het specerijen eiland Zanzibar. Dit bijzondere eiland heeft veel Arabische invloeden en is daarnaast ook de geboorteplaats van de voormalige frontman van Queen: Freddie Mercury! Wie houdt van een stevige klim naar de top van de besneeuwde bergtoppen van de Kilimanjaro of wie graag op safari wil in een van de grootste wildparken ter wereld, zit in Tanzania goed.

Ervaar het avontuurlijke Tanzania

Avontuurlijk Tanzania start letterlijk aan de voet van de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro! Je kunt kiezen uit een programma van 1, 2 of 3 maanden. Bekijk hier de inhoud van de 1, 2 en 3 maanden Tanzania programma’s en zie in welke opzichten ze van elkaar verschillen. Zo bezoek je bij het 2 en 3 maanden programma niet alleen Tanzania, maar ook buurland Kenia! Je begint in de omgeving van de stad Moshi waar je een uitgebreide oriëntatie aangeboden krijgt en in een gezellig vrijwilligerskamp verblijft. Je overnacht hier enkele dagen en reist daarna voor het vrijwilligerswerk naar het oosten van Tanzania. Hier verblijf je in een bijzonder kamp met uitzicht op de Indische oceaan. Je werkt en woont samen andere internationale vrijwilligers. Er wordt gewerkt aan verschillende vrijwilligersprojecten die structureel hulp bieden aan de lokale bevolking van een aantal kleine dorpen. Je zult verder een aantal culturele trips en een safari gaan ondernemen. Bij een verblijf van 2 of 3 maanden, zal de safari geheel of gedeeltelijk in buurland Kenia plaatsvinden waar je je op dat moment bevindt. Voor de echte avonturiers bestaat er de mogelijkheid om o.a. optioneel de Kilimanjaro of de Mount Meru te beklimmen.

Vrijwilligerswerk Tanzania: bouw samen aan de toekomst!

Wil je samen met andere vrijwilligers iets betekenen voor de gemeenschap, dan is het programma Avontuurlijk Tanzania iets voor jou! In groepsverband met andere internationale deelnemers ga je aan de slag in een authentiek dorp waar de hulp hard nodig is. Je werkt o.a. aan het bouwen van huizen en klaslokalen voor de basisschool in het dorp. De school heeft ongeveer 300 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. De meeste klaslokalen van de school zijn in slechte staat en in de lokalen staan geen schoolbanken of stoelen. Je werkzaamheden bestaan grotendeels uit renovatie werkzaamheden of het bouwen van nieuwe klaslokalen, aanleggen van sportvelden, activiteiten organiseren maar ook assisteren bij de (Engelse) lessen. Ook kun je je inzetten voor de natuur door bomen te planten en de lokale bevolking informatie te geven over het milieu. Er is genoeg te doen om de situatie van het dorp en de natuur te verbeteren! Tijdens je programma werk je met andere vrijwilligers aan de verschillende vrijwilligersprojecten. Het fundamenteel ondersteunen van de lokale bevolking in het dorpje staat hierbij centraal.

Het programma

Bekijk hier meer programma informatie en verdere info over de verschillende projecten in Tanzania! Je kunt hier terugvinden aan welke project er gewerkt wordt en waar je zult verblijven. Vrijwilligerswerk in Tanzania vindt plaats in groepsverband. Je doet samen vrijwilligerswerk, doet groepsactiviteiten en reist samen.