Vrijwilligers gezocht voor verschillende projecten in Duitsland

Houd je van aanpakken, vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, een land écht te leren kennen? Dan is een IBO-vrijwilligersproject iets voor jou. IBO-Nederland is nog op zoek naar vrijwilligers voor unieke bouw-, ecologische- en sociale projecten in Duitsland.

**Een voorbeeld: **

In de oude papierfabriek van het plaatsje Greiz hebben jongeren zes jaar geleden een kunst- en cultuur collectief opgericht. Er worden verschillende creatieve workshops gegeven, er is een fotolab en een expositieruimte. Ook krijgen jonge kunstenaars de kans om zichzelf en hun werk te presenteren en in de zomer worden er openluchtconcerten georganiseerd. Je kunt als vrijwilliger op verschillende manieren in deze culturele broedplaats aan de slag: je kunt meehelpen bij een openluchtconcert of je technische kwaliteiten laten zien bij het plaatsen en schilderen van hekwerk.

Ook zoeken we vrijwilligers voor een behandelingskliniek voor alcoholverslaafden in Dahme, het opknappen van de onderkomens van mensen met een lichamelijke beperking in Krautheim en die van jongeren in het St. Josefpflege-instituut in Mulfingen.

Meedoen?
Ben 18 jaar of ouder? Dan kun je in 2010 bij deze en andere projecten samen met een groep internationale vrijwilligers aan de slag. Onderlinge solidariteit en culturele uitwisseling zijn belangrijke aspecten bij onze projecten, je zult samenwerken met de lokale bevolking. De projecten duren tussen de 2 en 3 weken. Een unieke manier om je vakantie te besteden en je in te zetten voor een goed doel.

De kosten voor deelname zijn €125-, dit is inclusief vervoer, onderdak, eten en een secundaire vrijwilligersverzekering.

                             **Wie zijn wij?

**IBO-Nederland is een non-profit organisatie die sinds 1957 vrijwilligersprojecten in het buitenland organiseert. Elk jaar gaan enkele honderden vrijwilligers naar hulpprojecten om te bouwen aan klaslokalen, weeshuizen, opvangcentra, tehuizen voor gehandicapte kinderen, of om te worden ingezet als activiteitenbegeleider op een van de sociale hulpprojecten.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze projecten in Duitsland?
Kijk dan op www.ibo-nederland.org