Vrijwilligers gezocht op verschillende plaatsen in Duitsland

Wil je meemaken hoe het is om intens met de lokale bevolking van Duitsland om te gaan? De Duitse cultuur van dichtbij meemaken en je Duits oefenen? IBO-Nederland is nog op zoek naar vrijwilligers voor verschillende bijzondere projecten in dit land.

Zo kun je in voormalig concentratiekamp Buchenwald renovatiewerkzaameheden uitvoeren en er hiermee voor zorgen dat de verhalen uit de oorlog levend blijven. In Krautheim en Darmstadt kun je meeklussen aan tehuizen voor mensen met een beperking. Ook kun je je inzetten in een natuurhostel in Lößnitz, waar behoud van de natuur hoog in het vaandel staan en waar culturele activiteiten (fotografiewedstrijden en tentoonstellingen) georganiseerd worden.

Meedoen?
Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je samen met een groep internationale vrijwilligers bij deze en andere projecten aan de slag. Een unieke manier om je vakantie te besteden en je in te zetten voor een goed doel. De projecten duren tussen de 2 en 3 weken. De kosten voor deelname zijn €250-, dit is inclusief vervoer, onderdak, eten en een secundaire vrijwilligersverzekering. De projecten zijn in verschillende perioden in april tot en met oktober.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit organisatie die sinds 1957 vrijwilligersprojecten in het buitenland organiseert. Elk jaar gaan enkele honderden vrijwilligers naar hulpprojecten om te bouwen aan klaslokalen, weeshuizen, opvangcentra, tehuizen voor gehandicapte kinderen, of om te worden ingezet als activiteitenbegeleider op een van de sociale hulpprojecten.

Meer weten?
Op www.ibo-nederland.org kun je meer info vinden over deze en andere projecten. Of bel: 024 3226074. Ook als je op zoek bent naar ander vrijwilligerswerk in het buitenland dan kun je bij ons terecht!

Jullie hebben er ook dit jaar weer leuke projecten tussen zitten!

Komen er wellicht in de toekomst ook projecten in bv. de kerstvakantie? Ik zou graag weer een keer vrijwilligerswerk willen doen, maar ik ben gebonden aan schoolvakanties.

Dank je!

In de kerstvakantie komt er dit jaar geen project. Maar om het goed te maken ;): we hebben wel heeel veel projecten in de zomervakantie!

Groet,
Pascale