Vrijwilliger gezocht voor project in Quetsdolsdorff Duitsland!

De Internationale Bouworde (IBO-Nederland) organiseert vrijwilligerswerk in het buitenland. We hebben dit jaar verschillende projecten in Duitsland, waar je bijvoorbeeld kunt helpen bij een opvanghuis voor jongeren, klussen in een ecologische gemeenschap of meehelpen aan het renoveren van een landhuis tot cultureel centrum. IBO-Nederland zoekt vrijwilligers voor deze projecten. Dit kan zowel individueel als met een groep, bijvoorbeeld in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit je bedrijf. Hiervoor kunnen we projecten op maat organiseren. Naast deze projecten in Duitsland heeft IBO-Nederland tal van andere projecten in Europa en elders op de wereld.

**Project:
**De organisatie Land-Leven-Kunst-Werk zet zich in op het terrein van welzijnswerk. Het doel van de organisatie is de ontwikkeling en ondersteuning van nieuwe, duurzame vormen van landbouw. Door dit te doen wordt de dorpscultuur nieuw leven ingeblazen, een nieuwe regionale identiteit ontwikkeld en de landelijke omgeving herontdekt. De organisatie is ook een officiƫle instelling voor jeugdwelzijn, die verschillende activiteiten en projectdagen aanbiedt voor kinderen en jeugdgroepen, waarbij ze bij voorbeeld hun grenzen kunnen ervaren en verleggen in een hoge touwen parcours en de natuur kunnen ontdekken. In 2014 zullen de vrijwilligers helpen met diverse werkzaamheden op het terrein, er moeten onder andere paden worden aangelegd, de trap van de pastorie moet opgeknapt worden en de vloer in het atelier moet gelegd worden.

Meer informatie
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland en mogelijkheden in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kijk snel op www.ibo-nederland.org, onze facebookpaginaof volg ons op twitter.