voortreffelijke nederlandstalige gids excursie Cairo en Alexandrie

Wij hebben op 20-11-2012 en 21-11-2012 via een cruise 2 excursies gedaan naar cairo en alexandrie met een nederlandstalige gids Ahmed Khalil.
Wij waren met 4 personen en werden vervoerd in een luxe van auto. De excursie was geweldig en Ahmed die een geregistreerde officiele gids in Egypte is,
gaf bij elke bezienswaardigheid een geweldige uitleg. En dit alles in het nederlands wat wij toch een geweldig pluspunt vonden.Wij hebben danook genoten van deze prive rondreis en ook de prijs was zeer interessant. Wij maken veel cruises en zijn zodoende op de hoogte van de prijzen van soortgelijke prive excursies.
Wat bij Ahmed ook opviel was zijn keurig en betrouwbaar voorkomen. Wij raden dan ook ieder aan die een soortgelijke excursie wil maken om contact op te nemen met Ahmed via info@goedkopevakantiesegypte.nl

In februari 2013 maakten we met de Costa Voyager een cruise langs verschillende Rode Zeehavens. Afgeschrikt door de hoge prijzen die Costa rekent voor excursies naar Luxor, Karnak en Cairo zijn we via internet op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief. En…dat hebben we gevonden via www.goedkopevakantiesegypte.nl! Keurig op de afgesproken tijden stond in de havens van Safaga en later in Sokhna een luxe busje voor ons klaar met chauffeur en Nederlandstalige begeleider. De contacten waren zeer prettig en men deed alles om het ons naar de zin te maken tijdens de (lange) ritten naar de bezienswaardigheden. Aldaar in Luxor en Cairo stonden zeer deskundige en bijzonder goed Nederlands sprekende gidsen klaar om ons te vertellen over de geheimen van het oude Egypte. Tussen de middag werd geluncht in prima restaurants en keurig op tijd werden we weer bij de havens afgezet. Echt een aanrader!

Op 30 mei hebben wij met Ahmed en Mohammed via (www.goedkopevakantiesegypte.nl) een excursie naar Caïro geboekt.
De email-wisseling vooraf ging snel en was duidelijk.
Wij verbleven in Sharm el Sheikh waar wij door een chauffeur netjes op tijd (4.45 uur) werden opgehaald bij ons hotel. De tickets voor de vlucht naar Caïro hadden wij al per email van Ahmed ontvangen.
Onderweg naar het vliegveld in Sharm >>>werden wij gebeld door Ahmed (zowel hij als Mohammed spreken prima Nederlands) zodat hij wist welke kleding wij aanhadden en zij ons konden herkennen bij de uitgang van het vliegveld op Caïro.
Inderdaad stonden Ahmed en Mohammed ons al op te wachten met een bordje met daarop onze naam en niet veel later zaten wij in een auto van net een jaar oud op de snelweg van Caïro en waren onderweg naar de piramiden.
Onderweg werd veel verteld over Caïro en het leven daar. Dat vonden wij erg interessant.
Bij de piramiden wederom veel uitleg en, ook heel fijn, de vervelende verkopers bleven, omdat zij hun als gids herkennen, netjes op afstand. Datzelfde gold voor het bezoek aan de Sphinx. Hierna heerlijk gegeten op een restaurantschip op de Nijl.
Vervolgens naar het Egyptisch museum geweest en site-seeing Caïro gedaan. We kwamen daarbij op plekken die je normaal echt niet ziet!!
Als slot een bezoek aan een enorm modern winkelcentrum.
Wij kunnen niet anders zeggen dan … Wilt u een bezoek brengen aan Egypte en veel zien zonder met een enorme groep op stap te moeten neem dan contact op met Ahmed.
U bent er dan zeker van dat u een geweldige tijd tegemoet gaat.
Voor ons is het in ieder geval zeker … als wij weer naar Egypte gaan en wat willen zien boeken wij weer bij Ahmed.
Ahmed & Mohammed, heel erg bedankt voor de geweldige dag!!

Wij, 4 volwassenen 2 kids & een baby, zijn ook net terug van een vakantie in Hurghada. Hier hebben wij 4 excursies geboekt bij Ahmed.
Simpelweg is alles goed verlopen, veel hulp en uitleg gehad,
Erg geholpen met de baby, kinderwagen etc, en most important zijn de ecxcursies prima verlopen.

Ik zal zeker teruggaan naar Egypte, en wederom zeker de excursies weer bij Ahmed boeken!
Deze reisorganisatie beveel ik dan ook 100% aan!

Bedankt voor Alles Ahmed&Khalil, en hopelijk tot een volgende keer.