Vluchtschema's naar de Dominicaanse Republiek

Op verzoek heb ik de vluchtschema’s naar midden Amerika gesplitst. Ieder land staat nu op een aparte pagina. Het adres van de pagina is www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html

Ik zal wel stom zijn maar kom er toch niet helemaal achter.
Jij kan me vast helpen.

In april (15 april) ga ik waarschijnlijk naar DR.
We vliegen op Puerto Plata (We gaan naar Cabarete).
Is er een tussenstop en waar dan?
Hoelang duurt de vlucht in totaal?

bedankt!

11:25 Vertrek Amsterdam
14:25 Aankomst Puerto Plata

Rechtstreeks. Reistijd 9 uren (tijdsverschil 6 uur)

Terug
15:25 Vertrek Puerto Plata
17:05 Aankomst Curacao (schoonmaak vliegtuig)

Reistijd 1:30 uur

18:45 Vertrek Curacao
10:20 Aankomst Amsterdam

Reistijd 9:35 uur

www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html

De nieuwe vluchtschema,s voor de winter 2012-2013 zijn bekend.

Kijk op www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html

Iberia staakt begin 2013 vluchtuitvoering vanaf Schiphol

29-10-2012
AMSTERDAM - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia staakt de vluchtuitvoering naar Nederland. Met ingang van 10 januari vliegt budgetdochter Iberia Express niet langer op de route Amsterdam-Madrid. Iberia, een onderdeel van International Airlines Group (IAG), noemt de stijgende brandstofkosten en afgenomen marktvraag als belangrijkste redenen van dit opmerkelijke besluit.
Iberia vloog tot 17 september met eigen vliegtuigen vanaf thuisbasis Madrid naar Amsterdam. Sindsdien is de vluchtuitvoering in handen van budgetdochter Iberia Express. Maar het moederbedrijf, dat moet bezuinigen, heeft besloten de stekker uit de route te trekken. Dat betekent ook het einde van Iberia-vluchten van en naar Nederland.
Katinka van Ekeren, commercieel manager van British Airways en Iberia in Nederland, bevestigt het stopzetten van Iberia-vluchten naar Nederland tegenover Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl. Het is volgens haar nog niet bekend of en wanneer Iberia de vluchtuitvoering op de route zal hervatten. “Ik kan niet in een glazen bol kijken.”
Latijns-Amerika
Met het wegvallen van de Iberia-vluchten naar Madrid vervalt voor Nederlandse reizigers een mogelijkheid om vanaf Schiphol via Madrid naar bijna elk land in Latijns-Amerika te vliegen. Geen enkele Europese luchtvaartmaatschappij is zo sterk aanwezig in die markt als Iberia. Wel heeft Iberia te maken met toenemende concurrentie. Zo heeft met name Air France-KLM het aantal vluchten naar Zuid-Amerika fors uitgebreid.
Iberia Express bouwt de frequentie geleidelijk af. Nu nog vliegt Iberia Express drie keer per dag op de route Amsterdam-Madrid. Tussen 12 november en 30 november vinden twee vluchten per dag plaats. Van 1 december tot 10 januari wordt één keer per dag gevlogen, waarna Iberia na tientallen jaren een punt zet achter de vluchten vanaf Schiphol. Iberia schrapt volgens berichtgeving in Spaanse media ook lijndiensten naar Berlijn en Stockholm.
Passagiers in het bezit van Iberia-tickets met vertrek vanaf Schiphol waarvan de vlucht is geannuleerd krijgen hun geld terug of kunnen kiezen voor een alternatieve reisoptie, zo laat Van Ekeren weten. Zo bestaat de mogelijkheid om vanaf Brussel of Düsseldorf aan boord van een Iberia-vlucht te stappen, of met partnermaatschappij British Airways via Londen te vliegen.
Op de route Amsterdam-Madrid blijven na 10 januari 2013 KLM en SkyTeam-partner Air Europa als enige maatschappijen over. Eerder lieten Transavia en Vueling het voor gezien op de route; vanaf 2 december staakt bovendien easyJet de lijndienst Amsterdam-Madrid. Transavia vliegt wel vanaf Rotterdam The Hague Airport op Madrid, en per 2 april 2013 ook vanaf Eindhoven.
Bron: zakenreisnieuws.nl

Groetjes
Theo
www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html

Terwijl bij andere maatschappijen de zomertijden 2013 al bekend waren, zijn vandaag de vluchttijden van Jetairfly ook bekend gemaakt.

De tijden vind u op www.thelatinworld.nl/vluchtschemajetairfly.html

Groetjes Theo

‘Iberia schrapt drie intercontinentale routes’
24-11-2012
MADRID - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia zal binnen enkele dagen aankondigen dat het drie intercontinentale routes gaat staken. Het gaat daarbij om de lijndiensten van Madrid naar Havana, Santo Domingo en Montevideo. Dat meldt de Spaanse krant La Razón zaterdag. Vrijdag heeft topman Rafael Sanchez Lozano al gezegd dat Iberia marktaandeel verliest op het Latijns-Amerikaanse routenetwerk. Hij gaf aan dat de maatschappij mogelijk gedwongen is om sommige bestemmingen tijdelijk links te laten liggen. Ook de routes vanaf Madrid naar Athene, Cairo en Istanbul zullen worden gestaakt, zo luidt het. Eerder kondigde Iberia al aan een punt te zetten onder de routes naar Amsterdam, Stockholm en Berlijn. Het staken van de routes is een gevolg van bezuinigingsmaatregelen die moederbedrijf IAG eerder deze maand aankondigde. Daardoor worden 4.500 banen bij Iberia geschrapt. Ook wordt de vloot met 25 vliegtuigen verkleind. De bezuinigingsmaatregelen voorzien in een capaciteitsreductie van 21 procent op het intra-Europese routenetwerk, terwijl op het langeafstandsnetwerk de capaciteit met dertien procent wordt teruggebracht. Naar verluidt zouden slechts tien van de ongeveer honderd routes in het Iberia-routenetwerk rendabel zijn. Acht van de tien rendabele routes zijn transatlantische lijndiensten.
Bron: zakenreisnieuws.nl

Groetjes
Theo
http://www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html

KLM biedt vanaf 2 april wifi op één Boeing 777-300ER (773)

SCHIPHOL - KLM voert op 2 april de eerste commerciële vlucht uit waarbij passagiers aan boord gebruik kunnen maken van draadloos internet. De Boeing 777-300ER waarop wifi beschikbaar zal zijn is inmiddels van de benodigde apparatuur van Panasonic voorzien. Bovenop de romp van het toestel heeft KLM Engineering & Maintenance een antenne gemonteerd.

De antenne, een ‘bult’ van 2 meter lang en 1 meter breed, is bevestigd op de PH-BVF, ter hoogte van de vleugels, meldt Wolkenridder Actueel. Ook is het overige technische materiaal aan boord geïnstalleerd. Een team van leverancier Panasonic Avionics was gedurende de modificatie aanwezig om te assisteren.

Animo
In totaal heeft KLM E&M een kleine twee weken nodig gehad om alles te installeren, te testen en te certificeren. De installatie van het systeem gebeurt in het kader van een test die KLM en Air France uitvoeren met wifi aan boord. Gekeken wordt of er voldoende animo is voor de service. Ook bij Air France wordt in het kader van de test één Boeing 777-300ER van het Panasonic-systeem voorzien.

Passagiers op de wifi-vlucht kunnen, tegen betaling, toegang krijgen tot internet met hun smartphone, laptop of tablet pc. Ze kunnen ook sms’en en e-mailen via het mobiele netwerk. Het wifi- en gsm-systeem gaat automatisch aan wanneer het vliegtuig boven 20.000 voet vliegt.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Groetjes
Theo
www.vluchtschemas.info

Op http://www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html staan de aankomst- en vertrektijden voor het komende winterseizoen. Je vind er tevens de mogelijkheid om de vlucht te volgen van je vrienden of familie. Er zijn diverse mogelijkheden.

De 1e eerste tijden voor het zomerseizoen 2014 zijn bekend (Arkefly, Air Berlin en Condor).
Klik hier

Na KLM en andere vliegtuigmaatschappijen heeft ook ArkeFly de tijden voor het winterseizoen 2014-2015 bekend gemaakt op hun website, uitgezonderd Jetairfly.

Op www.thelatinworld.nl/vluchtschemadominicaanserepubliek.html vind je de vluchttijden van KLM / Air France, ArkeFly, Air Berlin, Condor, Air Europa, Iberia en Thomsonfly.

Tip: Ook nieuwsgierig naar die vliegtuigen in de lucht waar ze naar toe gaan, hoe hoog en snel ze vliegen? Kijk dan op www.flightradars.eu

Veel reisplezier
Groetjes
Theo

Iberia vliegt vanaf 1 juli 2014 weer regelmatig vanaf Amsterdam naar Santo Domingo via Madrid.

Vanaf 1 september 2014 gebeurd dit dagelijks.

Kijk voor de vliegschema’s op www.thelatinworld.nl/vluchtschemaiberia.html

In het winterseizoen 2014-2015 wordt de vlucht van Arkefly op de donderdag naar Punta Cana uitgevoerd met een 767-300 van Jetairfly. Deze heeft geen Premium Class.
Vanaf 1 mei 2015 worden de vluchtdagen naar Puerto Plata en Punta Cana gewijzigd. Puerto Plata wordt maandag. Punta Cana wordt maandag en vrijdag. Er wordt dan gevlogen met de B787-800 Dreamliner. Zou mogelijk zijn dat dit al eerder gebeurd, maar dat is mij nog niet bekend.

Het gedeelte van www.thelatinworld.nl met o.a. de vluchtschema’s naar de Dominicaanse Republiek is verplaatst naar www.vluchtschemas.nl

Op www.thelatinworld.nl vind u nog steeds de historie van de Salsa, Merengue en Bachata.

Groetjes
Theo

Na 11 jaar verdwijnt merknaam Jetairfly van het toneel, de luchtvaartmaatschappij heet voortaan TUIfly. Op 19 oktober jl. werd de eerste TUI-vlucht letterlijk op gang getrokken door medewerkers van TUI Belgium. Het moet de ambities van de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van België symboliseren. De naamsverandering maakt deel uit van de plannen van TUI Group om alle reismerken in Europa onder een ‘brand’ te brengen, te weten TUI. De nieuwe naam TUI vervangt In België de merknamen Jetair (touroperator), Jetairfly (luchtvaartmaatschappij) en Jetaircenter (reisagentschappen). Vorig jaar gebeurde hetzelfde in Nederland, toen Arke werd vervangen door TUI.

Jetair

Jetair werd opgericht in 1971 en groeide uit tot de grootste touroperator van België. In 1996 nam TUI Group, de grootste toerismegroep ter wereld, een aandeel in het bedrijf. In 2001 werd Jetair volledig overgenomen door TUI Group. Twee jaar later ontstond TUI Airlines Belgium, in 2004 werd de vluchtoperatie gestart met een vloot van vijf toestellen. De merknaam Jetairfly werd in 2005 geïntroduceerd, als onderdeel van de nieuwe merkenstrategie. Precies het tegenovergestelde is nu het geval, de bij het grote publiek bekende merknamen Jetair en Jetairfly worden vervangen door TUI en TUIfly. Sunjets.be (directe verkoop), VIP Selection (luxe reizen) en VTB Reizen (groepsreizen) van TUI Belgium blijven wel bestaan onder hun eigen naam.

TUI

De Duitse reisgroep TUI kondigde in mei 2015 aan zijn merken in Europa samen te brengen onder de naam TUI. Dit moest in een tijdbestek van twee jaar geregeld worden. Nederland was als eerste aan de beurt, 1 oktober 2015 veranderd Arke in TUI, 1 oktober 2016 volgde Holland International. Na België volgen Frankrijk (Corsair International), Scandinavie (TUIfly Nordic) en het Verenigd Koninkrijk (Thomson Airways). In Duitsland was de merknaam TUIfly al sinds 2007 in gebruik, toen verdwenen de namen Hapag-Lloyd Flug en Hapag-Lloyd Express. Door alle markten onder één merk te brengen, mikt de grootse reisorganisatie van Europa op schaalvoordelen. Jaren geleden besloot concurrent Thomas Cook Airlines al deze weg te bewandelen.

Bron vliegveldinfo.nl