Visum en vervolgticket

Deze vraag geldt niet alleen voor Indonesie. Moet je voor een visum een return of doorvliegticket vanuit Indonesie naar ergens hebben die vertrekt op de dag dat je visum afloopt? Of mag de vervolgticket maanden later zijn?

Je moet een ticket met bestemming buiten Indonesiƫ hebben, uiterlijk op de laatste dag dat het visum afloopt.

1 like

Een ticket heeft niets te maken met een visum. Je kunt gevraagd worden (meestal op Soekarno-Hatta) om een retourticket te overleggen. Het VOA is 30 dagen geldig en dan moet je zorgen dat je het land uitgaat. Let wel: geen maand maar 30 dagen! Gebruik de zoekfunctie voor meer info over visa. :chin:

Op je mooie website ketut.nl staat dat de visum die je bij aankomst krijgt max 30 dagen is. Elders lees ik dat dit is aangepast tot 60 dagen bj aankomst vanaf januarie 2010. Volgens de ambassade in Nederland krijg je 30 bij aankomst en max 30 extra bij de plaatselijke kantoren (en dat was tot je reply onduidelijk, maar het aantal dagen dat je direct en later krijgt is dus afhankelijk van de datum op je ticket out). .

Ik heb zelf geen ervaring met het verlengen van een 30-dagen toeristenvisum, maar er van uitgaande dat de info van de ambassade klopt, moet dit dus nog aangepast worden.