Vergunning voor vrijwilligerswerk

Niet alleen illegaal werken zonder werkvergunning, maar je moet nog rond de 2000 Euro betalen ook om 2 weken voor ze te mogen werken, vliegreis niet inbegrepen.

2000 euro is nogal niet wat zeg goeie business.

**Er is voor alle soorten werk in Thailand een werkvergunning vereist, inclusief vrijwilligerswerk en ander onbetaald werk.
**
Daarnaast: een ‘pre entry visa’ bestaat niet, wel een visum. Standaard is 60 dagen, kan verlengd worden met 30 dagen bij een immigratiekantoor, daarna is dit visum afgelopen. Een double entry visum kan ook, 60 dagen, kan bij immigratie verlengd worden met 30 dagen, dan naar buiten Thailand en weer terug, krijg je weer 60 dagen plus 30 dagen verlenging mogelijk.

Visumvrije entree is inderdaad 15 dagen als je over land binnenkomt, maar dit mag in theorie onbeperkt worden gedaan. In de praktijk zal een immigratie beambte geinteresseerd zijn in de reden van keer op keer herhaling, en kan deze je weigeren.

Maar: zowel met visumvrije entree als toeristenvisum is werken, ook als vrijwilliger, niet toegestaan, voor werk is een non-immigrant visum nodig.

Van de website van het Thaise consulaat in Hull:

9. **An NGO in Thailand has invited me to go there and work for them as a volunteer for 45 days during my school break. I will not earn any money in Thailand. I am a British college student in Liverpool.
I understand that I do not need a visa, do I? **

          A:   Although you will work as a volunteer, you do need a  Non-Immigrant visa  as well as the Work Permit. The NGO must be legally  registered with the Thai  authority, and that you need a recommendation letter from the NGO for your visa  application and the Work Permit.

StevenL heeft helemaal gelijk.
Voor alle arbeid betaald of onbetaald heb je een werkvergunning nodig.
Dat het in praktijk voor 1 maand vrijwilligerswerk niet te doen is om een werkvergunning aan te vragen en dat het misschien een klein risico is, is er dus toch een risico en ik vind dat je het aan iemand zelf over moet laten om dat risico te nemen.
Dus jullie moeten de mensen wel goed voorlichten zodat ze zelf een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

er is maar 1 telefoontje nodig van een boze thai en je hebt een probleem want je overtreed gewoon de wet.

ff googlen en je ziet vele sites waarop staat dat je als vrijwilliger een werkvergunning nodig hebt in thailand dus ik weet niet wat er te controleren valt bij hun “Thailandexpert”

dit is de definitie van de site vd ministry of labour van thailand lees de eerste 2 zinnen maar.
** 1. Definition**
Alien” means a natural person who is not of Thai nationality; “ **Work **” means to engage in work by exerting energy or using knowledge whether or not in consideration of wages or other benefits.

hier de site:

http://eng.mol.go.th/doe_service01.html

Helaas zijn de reacties van projects abroad verwijderd.

en daarmee ook het antwoord van hun Thailand specialist

wat dan weer tot gevolg heeft dat dit een raar topic is om te lezen zo, net of Steven dit topic is begonnen met de teksts “Niet alleen illegaal werken zonder werkvergunning, maar je moet nog rond de 2000 Euro betalen ook om 2 weken voor ze te mogen werken, vliegreis niet inbegrepen.” als je dan niet de andere reacties en de topic opening kan lezen is dit toch een raar begin

misschien dat de redactie de posts van projects Abroad kan terugplaatsen dan wordt het duidelijker voor iedereen.

want ik wil en zal het onder de aandacht houden zodat mensen een goed geinformeerde afweging kunnen maken.

Is dit een nieuwe topicvraag?? raar begin!!lol2

helaas zijn de posts van Projects Abroad verdwenen

Oftewel, voor Euro 2000 mag je verwachten, dat het buro assistentie verleent bij het verkrijgen van een non-immigrant visum en ook een work-permit verzorgt. Doen ze deze 2 dingen niet, vertrek dan niet eens.

Het is trouwens een veelvoorkomend verschijnsel, dat je voor vrijwilligerswerk mag betalen. Naast de Euro 2000 (in dit geval), komt er ook de vlucht v.v. nog bij, je visum kosten en mogelijk ook nog vertier.
Accommodatie en voeding is vaak wel geregeld.

dat mensen 2000 euro betalen om vrijwilligers werk te doen is hun eigen beslissing maar ik vind dan wel dat ze juist moeten worden voorgelicht door de organisatie.

het komt me nu een beetje over van we hebben het geld binnen en wat er verder met de vrijwilligers gebeurt maakt ons niet uit gezien de antwoorden die ze hier gaven en ook het uitblijven van een antwoord van hun thailand expert

Misschien is de informatie die gegeven in een post hier onvolledig geweest, maar de info op de website van Projects Aborad laat eigenlijk niets te wensen over.

Over een work permit voor een maand…
in de praktijk komt het er WAARSCHIJNLIJK op neer dat de vrijwilligers-organisatie collectief iets geregeld heeft met het labor-department. Normaal gesproken duurt het aanvragen van een work-permit tussen de 2 weken en 3 maanden. Ik VERWACHT dat ze louter melding maken van een vrijwilliger die voor hen aan de slag gaat.
Let even op de gecapitaliseerde woorden: WAARSCHIJNLIJK en VERWACHT, wat zoveel betekent dat het niet zo hoeft te zijn.
Voordat er weer heldere geesten gaan reageren met de mededeling dat ik geen verstand van zaken heb. :mad:

op hun site staat de info ook niet, daar staat dat je in de meeste landen op een toeristen visum kunt werken omdat je niet betaald wordt nou dat is in Thailand niet het geval zoals je weet.

Er is door hun duidelijk gezegd dat het niet waar is dat je een workpermit nodig hebt voor vrijwilligers werk in Thailand.

Pas na posts van stevenl en mij, met verwijzingen naar sites vd thaise overheid werd er gepost dat ze het zouden navragen aan hun Thailand expert.

Dit antwoord hebben we nooit gekregen omdat toen opeens het hele onderwerp verdwenen was en ook het sticky, die is inmiddels weer terug maar gesloten dus daar kunnen geen vragen meer gesteld worden.

het antwoord vd redactie in een pb aan mij was,na een aantal vragen van mij, dat ik ze een pb kon sturen of mailen. Dit komt een beetje over als soort bescherming vd sponsor.(ga er vanuit dat projects abroad betaald aan ww)

heb nooit gezegd dat je geen verstand van zaken hebt:mad:

mijn geest in meestal helder behalve na 3 bucketslol2

Betekent in ieder geval dat ze de informatie op de website hebben aangepast.

Ondertussen weten we allemaal dat de vrijwilligersorganisatie niets heeft geregeld met het labor department en dat er geen melding wordt gemaakt van een vrijwilliger.

Ik kan de informatie die je geeft zo een twee drie trouwens niet vinden op hun website, waar staat dit precies? Ben wel nieuwsgierig nu.

Lijkt me ook sterk dat ze iets geregeld hebben gezien hun eerdere antwoord.