Vakantie Noord Cyprus

Hallo, na diverse rondreize Turkije (vaste deel)
Willen we eigenlijk naar Noord Cyprus, diverse links al bezocht.

We willen vooral graag weten hoe je er kunt rondreizen we zijn gewend dat normaal te doen met Dolmus en bussen kan dat op Noord Cyprus ook

Wat is de beste tijd om er naar toe te gaan ??

Verder is alles welkom wat met Noord Cyprus te maken heeft

Alvast bedankt

Ikzelf ben in noord-cyprus geweest paar jaar geleden.
Er vertrekt dagelijks een hoovercraft vanuit de haven van Alanya,de overtocht duurd 4 uur.

Er zijn 3 daagse rondreizen plus hotels te boeken bij reisbureau’s in de hoofdstraat in Alanya,nadeel is wel op dag 1 kom je smiddags laat aan,dag 2 is de rondreis die een dag duurd(binnen 1 uur ben je het eiland over),dag 3 ga je na het ontbijt al naar de haven.

Vaste onderdelen van de rondreisdag met engelstalige gids zijn een bezoek aan een klooster,kasteel en moskee;plus natuurlijk Nicosia.

Er zijn ook een paar casino’'s op het eiland(wat in turkije verboden is)die een dresscode hebben;je mag dus niet in je zwemkleding en slippers naar binnen.

Wil je er langer blijven dan kun je beter alleen een retourticket kopen;in de haven een taxi chauffeur aanschieten en vragen of hij een leuk hotel kan aanraden.

Naast turks is engels de 2e taal en wat me opviel was dat niemand opdringerig is;als je over de markt loopt en bekijkt een kraampje,dan wordt er pas gereageerd als je de prijs vraagt.

De heuvels,groenvoorziening deed me"grieks"aan…al met al een aanrader.

Bedankt, we gaan er mee door