Update nav zware regenval Zadar en omgeving (maandag 11 sept 2017)

Even een update n.a.v. de record hoeveelheid regenval in de kustplaatsen Zadar, Nin, Sukošan, Bibinje, Ugljan (eiland), Pašman (eiland) en een deel van Dugi otok (eiland) op maandag 11 september 2017 (190 mm in 2 uur tijd!).

Zojuist is op het journaal gemeld dat:

  • Er is weer overal drinkwater en elektriciteit, behalve in een klein gebied bij de plaats Nin (ten noorden van Zadar).
  • De plaats Nin ligt als het waren op een eiland en de toegangsbruggen zijn zwaar beschadigd en het is momenteel bijna onmogelijk de plaats in en uit te gaan.
  • Er wordt hard gewerkt door de brandweer, politie en het leger om alle schade aan wegen, bruggen en gebouwen te herstellen en het wegpompen van water uit de vele overstroomde kelders en huizen.
  • De ziekenhuizen werken weer normaal.
  • Er is ernstige schade aan diverse wegen in de regio, houd daar rekening mee, ook met de gladheid van de wegen ivm slib, zand en modder op de weg. Langs steile hellingen kunnen rotsen, stenen en modder naar beneden komen.
  • De volgende wegen zijn momenteel gesloten voor verkeer: ZC6007 Zadar-Razanac tussen Poljica en Mazi, de ZC5126 Smiljan-Novoselo en ZC6004 Vrsi-Nin.
    Er is maar een rijbaan beschikbaar langs de Adriatische kustweg DC8 tussen Mrvica-Crno, bij Sukosan en op de ZC6011 Murvica - Smokovic - Zeminik, de lokale weg Žabica-Lički Novi i Kaniža-Lički Novi. op de website van www.hak.hr (kroatische ANWB) staat de actuele informatie.
    Er wordt vanmiddag nog meer regen verwacht in de regio, maar niet in grote hoeveelheden. En de komende dagen wordt het weer zonnig en ca 25C.

Zijn we van plan om volgend jaar naar Kroatië te gaan omdat het zo koud en nat was in Polen en Tsjechië dit jaar ga jij het over regen hebben :wink:

Tja, ook hier regent het wel eens…

De meeste problemen na de extreme regenval vorige week zijn weer verholpen in de regio Zadar.

Alleen voor de lokale weg ŽC6007 Zadar-Ražanac geldt een snelheidslimiet van 30km/uur vanwege wegwerkzaamheden.