Update Beiroet - Damascus

-Nederlanders hoeven geen visum meer te hebben voor Libanon. Stempeltke in je paspoort op het vlliegveld

-Het is op het terrein van het vliegveld zelf niet meer mogelijk om voor minder dan 40 USD een taxi naar het centrum van Beiroet te krijgen. Om van het terrein af te komen kun je het beste via de parkeerplaatsen tegenover de terminal naar het Noorden lopen. Zo gauw je (na ongeveer een kilometer) op de “gewone weg”
bent kun je met een bemeterde taxi voor 15 USD naar de stad.

-"Shared taxi vanaf Charles Helou naar Damascus 12-15 USD per persoon. Reken op drie uur reizen afhankelijk van de drukte aan de grens.

-Bij de grens aangekomen ga je in het gebouwtje van de Syrische grenspolitie naar een van de twee loketten aan de uiterste rechterkant. Visumkosten 36 USD.

-In Damascus kom je aan op het Soumaria busstation, ongeveer 6 kilometer van het centrum. Probeer de taxichauffeurs die je bij de b us opwachten te ontwijken en steek de (drukke) weg bij het taxistation over. Daar staan in de regel taxi’s die je tegen een gewone meterprijs naar het centrum willen brengen. De rode stadsbus die daar ook elk kwartier stopt brengt je voor 25 SYP naar El-Qassa, tien minuten van de oude stad. De minibusjes kunnen je overal in Damascus afzetten (10-15 SYP) maar dan zul je wel iemand moeten zoeken die je vertelt welk busje welke route neemt.