Treinreis Montenegro

Heb jij een treinreis door Montenegro meegemaakt en wil je hierover je ervaringen vertellen aan de andere reizigers? Post ze dan hier!

Hoi,

Ik heb vanuit Bar de trein genomen naar Belgrado en ben uitgestapt in Kolasin.
Je bent dan twee en half uur onderweg en reist hoog door de prachtige bergen over enorm hoge spoorbruggen enzovoort. In de diepte zie je prachtige rivierlandschappen en dorpjes.
Het is werkelijk een prachtige route.
In Kolasin kun je dan vanuit het station naar beneden lopen, het dorpje in, waar je op het plaatselijke busstation (parkeerplaats met een houten hokje en een minimarkt) de bus naar Podgorica kunt nemen en vandaar met een minibus weer terug naar Bar. Je gaat dan onder langs de bergen helemaal terug, zodat je beide kanten van de bergachtige omgeving kunt bekijken.
Het wordt beschreven als een van de mooiste treinroutes ter wereld.
Ik heb heel veel met de trein door de wereld gereisd en het is absoluut een aanrader.
In Kolasin werd ik trouwens door een super vriendelijke zigeuner in zijn oud ijzer auto naar het plaatselijke busstation gebracht, maar je kunt het ook goed lopen. Je komt ongeveer half drie aan en de bus vertrekt omstreeks vier uur naar Podgorica.
Het mooie is dat je midden tussen de lokale bevolking reist.
Ik was overigens van plan om met de trein terug te gaan naar Bar, maar de vrouwelijke stationschef maakte mij vriendelijk duidelijk dat de trein uit Belgrado een enorme vertraging had of helemaal niet meer zou komen die dag. De bus terug was dus een prima alternatief.

Groet,

Ton

Hoi. Ik heb de treinreis gedaan. Bij deze mijn twee links http://biancaoverdegrens.com/openbaar-vervoer-balkan-montenegro-kotor-busstation-verbindingen/ en http://biancaoverdegrens.com/fotosessie-trein-servie-naar-montenegro/

Hoe vaak per dag vertrekt de trein van Bar naar Kolasin?
Moet je van tevoren kaartjes regelen?

Is Kolasin een leuk dorpje om te overnachten en dan de volgende dag terug te reizen met de trein?