Toeristenvisum

Binnenkort vertrek ik voor een half jaar richting Australië. Ik heb een retourticket en volgens het reisbureau en de visumdienst is een standaard toeristenvisum voor 3 maanden voldoende, omdat ik deze gemakkelijk kan verlengen zodra ik in Australië ben. Klopt dit? Of zijn er mensen die hier andere ervaringen mee hebben?

Hallo Karin,

met de ‘visumdienst’ bedoel je waarschijnlijk de Ausrralische immigratiedienst,
www.immi.gov.au
Daar staat inderdaad een helder verhaal op de site over verlenging van een toeristenvisum. En de mogelijkheid om per mail contact met ze op te nemen:
http://www.immi.gov.au/contacts/forms/europe/english/
Daar kun je het voor de zekerheid nog een keer vragen.
Vraag in elk geval of je de verlenging in Australië via het net kunt regelen. Als je naar een immi-office moet, die zijn alleen in grote steden (en op Thursday Island grappig genoeg). De lijst: http://www.immi.gov.au/contacts/australia/
En als je midden in de Kimberleys zou zitten, moet je er een flinke reis voor maken :wink:
Trouwens, als de ‘visumdienst’ je heeft gezegd dat het kan, is dat dan niet voldoende? Maar, ‘better safe than sorry’.

Dank je wel voor je reactie!
Met de visumdienst bedoel ik een nederlandse instantie bij wie het reisbureau geinformeerd heeft. Ik ga er ook vanuit dat zij weten waar ze het over hebben, maar aanvankelijk ging ik ervan uit een half jaar visum nodig te hebben. Dus vandaar dat ik een beetje in de war gebracht ben…inderdaad beter safe than sorry.
Maar misschien is er iemand die ervaring heeft met het verlengen van een 3 mnd toeristen visum in Australie? Dan weet ik echt zeker dat het probleemloos kan!