Tochtvoorbeeld Marrakech

Tochtvoorbeeld van Marrakech:
Vertrek vanaf jullie hotel of riad.

09:30 of 10:00 s’ochtend begin van het bezoek:
Bahia palace is een masterwerk van de hispano-moorisch architectuur, dat was een paleis van een premier aan het einde van de 19de eeuw.
Bezoek van de broemde plein Jamaa el fna en dan de souks (verschillende ambachtswijken).
Dichtbij de souks ligt de medersa Ben Youssef, een universiteit uit de 16de eeuw, ook een masterwerk van de islamitische kunst.

Tenslotte, terug naar jullie hotel langs een andere weg van de oude stad van Marrakech.
Op deze manier zou het denk ik ook niet te veel voor de jongens zijn en tegelijkertijd zouden jullie inchaAllah een goede kijk op de medina krijgen.

Toegang naar:
de Medersa: 20dhs/pers.
Bahia: 10.

Er zijn andere monumenten, Parken, wijken, palmeraie met dromadarius, en andere bezienswaardigheden te bezoeken.

Excursie:

In het geval dat Jullie nog een excursie naar de bergen zouden willen doen, maandag, donderdag of vrijdag zijn de beste dagen voor de Ourika vallei, vanwege de weekelijkse souk. Maandag (de souk van Itnin Ourika) en dat betekent de maandag van Ourika, donderdag is een andere souk makelijk bereikbaar in Ourika en vrijdag is een andere souk in Aghmat, en dat ligt in dezelfde weg naar Ourika. Dat zijn dus weekelijkse landelijke, lokale (berber) markten (souks) en dat zijn een uur vanaf marrakech richting de hoge atlas bergen (hoogste berg 4167 m).

De tweede mogelijkheid is het bezoeken van een andere vallei met zijn souk dinsdag of zaterdag en dat is de Asni vallei met de souk (Tahanaout) en dat is ook ongeveer een uur afstand righting dezelfde bergen van de hoge atlas.

Mogelijkheid in beide excursies om een berber huis te bezoeken

Deze excursie naar de Bergen begint om 09:00 of 10:00 tot ongeveer 16:00 uur.

Het is ook mogelijk om 11:00 of 12:00 uur te beginnen tot ongeveer 16:30.
Of vroeg vertrekken en vroeg terugkomen!?

Het is ook mogelijk om dat te combineren met de andere vallei Asni om de berber souk te bezoeken en in dat geval iets extras betalen (2valleien dus).

Met vriendelijke groeten,

Mohamed Zaim
marrakeshguides@gmail.com

1 like