Tips Antalya gevraagd!

Wij gaan hier 3 oktober 8 dagen naar het Sheraton Voyager Hotel in Antalya toe. Hebben jullie ervaring met dit hotel? Wat zijn de do’s en don’t’s? En misschien heb je verder nog tips voor ons!
De temperatuur schijnt er dan zo tegen de 25 te zijn, maar hoe is dat 's avonds daar? Heb je een vest nodig? En kun je in de buurt boodschappen doen voor dagelijkse dingen zeg maar of is dat een eindje van het hotel af? Ik hoor graag van jullie.
Groetjes Esther :dag:

**Ligging: **in een vrij levendige omgeving, op rotsen hoog boven zee, tussen de zeer drukke kustweg en een eveneens zeer drukke, doorgaande weg. Het autoverkeer in de directe omgeving van de accommodatie is zeer druk.
**Opbouw: **de accommodatie bestaat uit 1 gebouw. Etages: 9. Liften: 4 (panoramaliften).
**Afstanden: **naar het Konyaalti-strand 1.5km via een bochtige en deels sterkhellende weg. Naar het centrum 2.3km.
**Verbindingen: **bus van de accommodatie naar het strand (gratis). Frequentie: gem. 1x p.u. Opstapplaats voor dolmus naar het strand en het centrum voor de accommodatie. Frequentie: regelmatig. Vaste taxistandplaats bij de accommodatie.

**Faciliteiten **
**Receptie: **24 uur. Men spreekt Duits en Engels. Creditcards: Amex, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa.
**Zitgelegenheid: **zeer verzorgd ingerichte lounge. Er is een terras.
**Bar: **comfortabel en zeer verzorgd ingerichte bar La Fontaine (08:00-02:00 uur). Faciliteiten: vleugel. Eetmogelijkheden: snacks.
Sfeervol en verzorgd ingerichte bar Greenfields Sports (18:00-02:00 uur). Faciliteiten: dansvloer. Er is een terras. Eetmogelijkheden: snacks.
Verzorgd ingerichte vitaminebar Karma (09:00-22:00 uur). Faciliteiten: tv. Roken is niet toegestaan.
Overdekte buitenbar Tropic (april t/m okt. 11:00-19:00 uur). Er is een terras. Eetmogelijkheden: maaltijden (april t/m okt. 11:00-19:00 uur) en snacks.
**Eetgelegenheid: **Panoramic, verzorgd ingericht restaurant met een terras. Er is een niet-rokersgedeelte. Ontbijt: een uitgebreid buffet. Diner: een buffet. Kinderen: kinderstoelen.
Maritime, comfortabel, klassiek en verzorgd ingericht internationaal à la carte-restaurant (19:30-22:30 uur) met een terras. Kinderen: kinderstoelen.
Sundowner, cafetaria in de openlucht (overdekt) (april t/m okt. 11:00-19:00 uur).
**Winkels: **juwelier/bijouterie, kledingwinkel (2), kranten/lectuurwinkel, lederwarenwinkel, parfumerie/drogist, toeristenwinkel, tapijtwinkel, bloemist.
**Zwembad: **verwarmbaar, ovaal zoetwaterbinnenzwembad (max. 10 x max. 5m).
Onregelmatig gevormd zoetwaterbuitenzwembad (max. 50 x gem. 20m). Faciliteiten: bruggetje, eilandje, treden in het water, waterval.
Onregelmatig gevormd zoetwaterbuitenkinderbad (max. 14 x gem. 10m). Faciliteiten: treden in het water. Het is max. 50cm diep.
**Terras: **zwembadterras bij het binnenzwembad met badhanddoekservice (gratis), ligstoelen (gratis), bijzettafels.
Zwembadterras met badhanddoekservice (gratis), ligbedden (gratis), parasols (gratis), bijzettafels en douches.
Faciliteiten op het strand: badhanddoekservice (gratis), ligbedden (gratis), parasols (gratis), bijzettafels en douches.
**Tuin: **achter het hotel en grenzend aan het stadspark is een grote, verzorgde tuin met goed onderhouden begroeiing.
**Sport en spel: **tennis: 4 banen, beton (gratis), met verlichting (tegen betaling), rackets te leen, les mogelijk. Squash: 1 baan (gratis), rackets te leen. Fitnessruimte (gratis): soms met begeleiding. Overige sporten: tafeltennistafel.
**Gezondheid: **healthcentrum met Turks stoombad (gratis). Finse sauna (gratis), 1 cabine. Overige faciliteiten: aromatherapie, hydrotherapie, jacuzzi, jetdouches, kruidenbad, massage, manicure, modderbad, pedicure, schoonheidsbehandeling, voetreflextherapie.
**Amusement: **activiteiten overdag: elke dag, bv. aerobics. Activiteiten 's avonds: 6x p.w., bv. pianist.
**Kinderen: **kinderbed/bedden. Speeltuin op gras. Speelruimte: juni t/m sept. 10:00-12:00 uur, 13:00-18:00 uur en 19:00-23:00 uur, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, onder leiding.
**Algemeen: **bouwjaar: 1990, kamers gerenoveerd in 1999. Huisdieren: toegestaan (gratis). Nationaliteiten: vnl. Arabieren en Duitsers. Bewaking. Tv met satelliet-ontvangst, Nederlandse zenders en filmkanaal (tegen betaling). Verhuur van auto’s. Elke dag is een arts aanwezig. Overige faciliteiten: bagageruimte, businesscentrum, EHBO-ruimte, excursiekantoor, internetgelegenheid, kapsalon, vergaderruimte, wireless internet in openbare ruimte(n). Roomservice (24 uur).
**Kluisjes: **in de kamers en privé-kluisjes bij de receptie (gratis).
**Airco: **24 uur in alle woon/slaapeenheden (gratis). Tevens airco in alle afsluitbare openbare ruimten.

**Accommodatie **
**Capaciteit: **395 eenheden. Onderverdeling: 2-pk (367) en suite (28). Er zijn eenheden met een verbindingsdeur. In een aantal eenheden mag niet gerookt worden.
**Beschrijving: **2-pk: uitzicht: het merendeel op bebouwing, begroeiing, zee en zwembad, waarvan enkele tevens op tennisbanen, een deel op begroeiing, parkeerterrein en zeer drukke kustweg. Inrichting: comfortabel, zeer verzorgd. Hal: hang/legkast, passpiegel. Slaapkamer (gem. 5.50 x 3m): 1-pers.bed (2) of 2-pers.bed, 2-zitsbank, kaptafel, leunstoel, salontafel, stoel, lage kast, nachtkastje (2), minibar, telefoon, tv, waterkoker, dubbele beglazing, heteluchtverwarming, plavuizen, tapijt. Badkamer: ligbad met douche, douchegordijn, wastafel, toilet, bidet, grote spiegel, haardroger, telefoon. Balkon (gem. 3.75 x 1.50m): bijzettafel, ligbed, stoel. Brandbeveiliging: rookmelders, schema vluchtroute, sprinklers. Het hierboven beschreven kamertype wordt ook als 1-pk verhuurd.

**Bijzonderheden **
**Karakteristiek: **tussen 2 zeer drukke wegen gelegen, groot en verzorgd ingericht hotel, dat behoort tot de Sheraton-keten. Het beschikt o.a. over een binnen- en buitenzwembad, een healthcentrum en diverse bars en eetgelegenheden. Verder zijn er een atrium met panoramaliften, een vijver en een tuin met verzorgde begroeiing, grenzend aan een stadspark. Er is strenge bewaking aanwezig, waaronder metaaldetectoren bij de entree.
**Obstakels: **Lounge en bar La Fontaine na 4 treden (te omzeilen via een helling). Buitenbar Tropic na max. 6 treden (te omzeilen via een helling). Cafetaria Sundowner na 10 treden (te omzeilen via een helling). Tuin met niveauverschil van max. 32 treden. Squashbaan na enkele treden. Sauna en Turks stoombad/Hammam na 5 treden.
**Rolstoelgebruik: **het is van belang dat de klant zelf de hoofdstukjes Obstakels en Rolstoelgebruik leest, om te kunnen bepalen of deze accommodatie voor hem/haar geschikt is. Er zijn 3 eenheden voor rolstoelgebruikers. Onderverdeling: 2-pk (3). 2-pk: toegang 75cm. Slaapkamer: toegang 100cm, hoogte bed 55cm, verlaagde lichtknoppen. Badkamer: toegang 75cm, vrije ruimte onder wastafel 60cm, hoogte bad 50cm, hoogte toilet 42cm, grijpstangen bij bad, grijpstangen bij toilet. Balkon/terras: toegang 115cm, met drempel van 18cm. Entree gebouw: 1m of meer, de deuren openen niet automatisch. Liften: toegang 95cm, diepte 235cm. Vrije ruimte onder restauranttafels gem. 60cm. Toegang rolstoeltoiletten 95cm. Men heeft weinig ervaring met rolstoelgebruikers.
**Brandbeveiliging: **blusapparaten, brandalarm, brandwerende deuren, brandtrap en rookmelders in de omgeving van de woon/slaapeenheden.
**Opmerkingen: **Planning(en): renovatie van de kamers.
**Adres: **100 Yil Bulvari, Konyaalti, 07050 Antalya, Turkije.
**Telefoon: **00 90 242 2385555.
**Fax: **00 90 242 2385570.
**E-mail: **[EMAIL=“reservations.voyager@sheraton.com”]reservations.voyager@sheraton.com
**Website: **www.sheraton.com/antalya
**Laatste controle: **augustus 2006.
© TSi Solutions / Toeristiek

Voor s’avonds kun je inderdaad beter een vest meenemen!! Het kan wel afkoelen namelijk!! Ook een lange broek zou ik zeker aanraden!!

misschien dat er over supermarkten etc. meer informatie te vinden is op www.vakantiereiswijzer.nl

Fijne vakantie alvast!

Ik weet wel dat er in Antalya een grote Migros zit.

Bedankt voor jullie tips. Komt goed van pas. Kijk al helemaal uit naar het goedkoop shoppen!. Weet dat alles vervrommeld in de tas bij vuile was moet en kaartjes er uit enzo. Heb er veel zin in, al vind ik het vliegen wel een beetje eng… Eerste keer voor ons. Maar goed het schijnt het veiligst te zijn, dus moet er maar beetje op vertrouwen.

Groetjes Esther

Dat gevoel ken ik!! Ik haat vliegen, maar ja turkije met de auto is zo ver!! Komt wel goed hoor!!! Je stapt toch ook gewoon in de auto? Daar vallen meer doden mee dan met een vliegtuig!!!

En shoppen… heerlijk!

Schitterend hotel, ben er enkele jaren geleden geweest. Het ligt in een park aan de rand van de stad. Je kan te voet tot in het centrum, maar dat is toch een eindje stappen. Alternatieven zijn de dolmus of de tram. De eindhalte van de tram ligt op een goede 200m, ga gewoon de boulevard op, neem rechts, dan eerste straat rechts en je bent er. Weet niet of je museumganger bent, maar het archeologisch museum, niet ver van de tramhalte, is zeker de moeite. Verder uiteraad de oude stad, met zeer mooi gerestaureerde huizen. Ook de bazars zijn zeker de moeite ( er is een grote op zo’n 300m van de oude stad). Als je uitstappen doet, vergeet dan zeker Aspendos niet, het best bewaarde antieke theater dat er is.
Veel plezier,

Geert

Enige voordelen van Sheraton zijn is dat je 5 minuten lopen van de bekende Konya alti zee bent en 1 km ten westen van je hotel de grote migros hebt. Het is meer een vergader hotel dan een vakantie hotel, mocht je ooit weer naar antalya gaan kies altijd voor de hotels in Lara(oost antalya)je bent maar 15 minuten verwijderd van het vliegveld, alle hotels hebben een prive strand, luxe,shopping center enz…

Ben het niet helemaal eens met Haydar. Ik was zowel op Lara als in de sheraton en ik zou niet opnieuw naar Lara gaan, hoewel het hotel (barut) excellent was**.** En het enige voordeel van Lara was naar mijn mening dat de hotels aan het strand liggen. Verder is er op Lara, eenmaal buiten het hotel, zo goed als niets te beleven en is een taxirit naar de stad behoorlijk duur, terwijl je vanaf de Sheraton meteen met de dolmus of de tram in de oude stad bent.