TIP! Nederlands New York: Een reisgids naar het erfgoed van Nieuw Nederland

In april verschijnt het boek Nederlands New York: Een reisgids naar het erfgoed van Nieuw Nederland. Het is een full color historische reisgids in pocket formaat; bruikbaar als praktische reisgids, maar ook perfect geschikt als een historische referentie van het Hollands erfgoed van huidig New York City, State, en ver daarbuiten. De vierentwintig wetenschappers en experts die bijdroegen aan het boek, onder leiding van Gajus Scheltema - voormalig Consul Generaal van Nederland in New York - en architectuurhistoricus Heleen Westerhuijs, kozen voor een opvallende manier om hun verhalen te presenteren: als historische reisgids. Scheltema: 'In New York, maar ook in New Jersey is nog steeds opvallend veel van het Nederlandse verleden terug te vinden. Al die belangrijke plekken zijn nu samengebracht in een boek.’

Nederlands New York is rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s en plattegronden en bevat adressen, telefoonnummers en openingstijden van de beschreven bestemmingen. Het is daarmee niet alleen een geschiedenisboek, maar ook een volwaardige reisgids die een welkome aanvulling is op alle standaard-stadsgidsen. Ideaal voor de reiziger die eens wat anders wil zien, en een absolute must-have voor elke New York-fanaat, of liefhebber van de Nederlandse geschiedenis.

Nederlands New York: Een reisgids naar het erfgoed van Nieuw Nederland verschijnt 13 april 2012 bij Mension Publishers en kost €22,50.