Ticket en kleinschalige accomodatie in Cuba?

Wie heeft tips?

Wij willen met onze dochter van 3 jaar graag in januari naar Cuba, in totaal 3 a 4 weken.

Het plan is om de eerste week te luieren, aan een paradijselijk wit strand met zo weinig mogelijk hoogbouw-hotels etc. Wie heeft de gouden tip?

Daarna willen we rondreizen. Het handigste lijkt ons om dat met de auto te doen. Wie heeft tips voor bestemmingen en/of accomodaties?

En natuurlijk: wat is het meest betaalbare: een los vliegticket boeken of juist een all-inclusive-achtige reis (dit ook i.v.m. de eerste week strandvakantie)?

Ik ben al een tijd op internet aan het zoeken en zie even door de bomen het bos niet meer, dus je hulp is zeer welkom!

Hallo sassebas,

Ten eerste natuurlijk welkom op het Cuba Forum van Wereldwijzer. Ik hoop dat je het hier naar je zin zult hebben en een antwoord op je vragen zal krijgen.

De mogelijkheden van accomodatie op Cuba zijn hotels/hostals, casa particulares of campings. In het geval van casas zit je bij mensen thuis, waardoor je natuurlijk wel heel mooi het echte Cubaanse leven mee maakt.

Het is maar net wat je zelf wilt. Boek je alles van te voren, een all in reis, dan overnacht je in hotels. Casas variëren van prijs, ik weet niet wat het kost voor 3 personen.

Bekijk eens de site van Cuba Junky, daar staat heel veel informatie, misschien kun je daar een antwoord op je vragen vinden.

Wat ik niet op die site vind, is informatie over het strand dat ik zou aanraden voor een paar relaxdagen: Santa Lucia in de provincie Holguin. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf nog niet geweest ben, maar ik heb van veel mensen gehoord, dat het er werkelijk prachtig is. Hoewel het wel hotels heeft, is het niet zo toeristisch als Varadero. Kijk voor meer info eens hier.

Succes! Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Ik wens jullie nu in ieder geval vast een hele fijne vakantie. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. En… Laat naderhand even weten hoe het geweest is! Dat vinden we altijd leuk!

Liefs,
Carolina

Hallo

In Playa Santa Lucia zijn maar 5 hotels.
Is een rustige plaats.
Ik ga er twee keer per jaar naar toe, ben net terug.
Buiten hotels zijn twee disco’s
Een is bar met overkapping die heet de Rumbos
De anderen is Marberde waar savonds een show is en ervoor en na de show gedanst kan worden.
In Grand Club Santa Lucia is het strand het beste en er is een kinderclub
Hopelijk heb je wat aan deze info

M.vr.gr. Koos

http://www.satkooscuba.tk
http://www.djsatkoos.nl.tt
http://www.satkoos.tk

:biggrin::biggrin::biggrin: