Bereidingstijd:30-60 minuten
**Aantal personen:**4
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Zuur
Techniek:N.v.t.
**Soort gerecht:**Soepen
Omschrijving

Deze heerlijke soep heeft veel weg van de gazpacho en is heerlijk in de zomer.
Ingrediënten
1/2 komkommer
1/2 liter yoghurt
4 eetl. fijngehakte walnoten
4 teentjes knoflook
2 eetl. zonnebloemolie zout naar smaak
1 dl water
1 eetl. verse dille
Bereidingswijze
Was en schil de komkommer en snij hem zeer fijn!! Bestrooi de komkommer met zout en laat 5 min. staan. Doe vervolgens de olie, knoflook en dille bij de komkommer en roer even om. Nu de yoghurt erbij. Verdun het mengsel met zoveel water zodat de soep nog enigszins dik is. Zet de tarator weg in de koelkast en laat een uur flink koud worden. Strooi voor het opdienen de gehakte walnoten er overheen.