Salsa Mexicana

Salsa Mexicana;

**Salsa Mexicana, **vaak “Pico de gallo” genaamd, is een pittige “saus” uit de Mexicaanse keuken. Het is een mengsel van gesneden tomaten, groene paprika en ui. De saus wordt vaak op smaak gemaakt met jalapeñopeper en limoensap. Er zijn ook afwijkende varianten bekend, maar deze is de meest bekende/oorspronkelijke.

Ingredienten:

  • 10 rijpe tomaten, ontveld
  • 5 jalapeño pepers
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel limoensap
  • zout naar smaak toevoegen

Bereiding:

Snijd ontvelde tomaten in kleine blokjes, snijd knoflook, ui en pepers (bepaal zelf of je de zaadjes er uit haalt of niet) fijn. Tomaten, pepers, ui, koriander en limoensap mengen. Op smaak brengen met zout en klaar. Alle ingredienten nachtje lekker in laten trekken.

http://i32.photobucket.com/albums/d3/sjoelie3/MexicoSalsa01.jpg?t=1237879400

Tip:
Lekker bij gegrild vlees, maar vooral als dipsaus bij tortilla chips.

.