Royal Alhambra Palace (opening juni 2012

Voor de geïnteresseerde:

Royal Alhambra Palace zal per juni 2012 haar deuren openen. Met zijn architectuur en klasse lijkt het erop dat de Stone Group Keten (bekend van Royal Dragon, Royal Holiday Palace, Royal wings,) het weer is gelukt om een bijzonder hotel te creëren. Gelegen direct aan het privéstrand, in een prachtige tuin met oude bomen, smelten eenheid en puurheid samen met luxe en comfort. Dit hotel biedt vele faciliteiten zoals een groot zwembad van wel 2500m2, diverse waterglijbanen en een mini pretpark. De vele faciliteiten maken dit een ideaal hotel voor een onbezorgde familievakantie!

Ligging: Royal Alhambra in side
Royal Alhambra Palace ligt 5 km van het centrum van Side en 10 km van het centrum van Manavgat. Het ligt direct aan het privé strand.

Faciliteiten: Royal Alhambra
Het hotel telt 576 kamer, 6 verdiepingen met liften. Naast de receptie vindt u een ruime lobby (met gratis wireless internet), lounge met zitjes, een lobbybar waar u naast het nuttigen van een drankje ook een aantal keren per week kunt genieten van livemuziek. Het hotel telt 6 bars. In het hoofdrestaurant met een binnen- en een buitenterras worden de diverse buffetten geserveerd, tevens een kinderbuffet tijdens het diner. Ook kunt u dineren in een van de 5 à la carte restaurants die het hotel heeft (reserveren verplicht en eenmaal per verblijf) en heeft u de keuze uit Italiaans, Oosters, Turks, Mexicaans of vis. In de ruime tuin vindt u het grote zwembad, 3 zwembaden met 6 glijbanen en twee kinderzwembaden waarvan 1 met 3 glijbanen. De glijbanen zijn geopend van 10.00-12.00 en van 14.30-17.00). Ook is er een binnenzwembad met kindergedeelte. Zonnebedden, parasols en badhanddoekenservice op het strand en aan het zwembad inclusief. Tegen betaling roomservice, dokterservice, babysitter, kapper, winkels, wasserette, fotoshop, gameroom, internetcafé. Voor de kleinste gasten is er een Mini Club (4-12 jaar en van 10.00-12.00 en 14.30-17.00) en is gelegen in een speeltuin. Gedurende de dag worden de kinderen door een entertainmentteam vermaakt en is er in de vroege avond een mini disco. Het hotel heeft een eigen mini pretpark en is geopend van 19.00-22.00 en bestaat uit een reuzenrad, gondel, botsauto’s, trampolines en schommels.

Uw hotelkamer:
De modern ingerichte kamers bestaan uit een zithoek met fauteuil, minibar, satelliet TV, muziekkanaal, telefoon, airconditioning (centraal), huurkluis (gratis) en een minibar (dagelijks gevuld met 2 flessen water, fruitdrank, frisdrank en bier en is inclusief). De badkamer beschikt over een bad, föhn, wc en een telefoon. Alle kamers hebben een balkon met zitje. Kamers met zeezicht tegen betaling beschikbaar. De familiekamers zijn ruimer en beschikken over 2 kamers met een tussendeur en 1 badkamer met bad en wc.

Sport & Ontspanning:
Royal Alhambra Palace biedt sportievelingen volop sportmogelijkheden zoals; (aqua) aerobics, steps, yoga, danslessen, tafeltennis, darten, beach volleybal, jeu de boules, tennissen (materiaal en verlichting tegen betaling), fitness en diverse activiteiten aan en rond het zwembad. Diverse watersporten aan het strand tegen betaling. Ter ontspanning kunt u gebruik maken van de indrukwekkende Wellness Center waar u een Turks bad, relaxruimte en een sauna treft. Massage en overige behandelingen zijn tegen betaling. Een professioneel animatieteam verzorgt een uitgebreid programma gedurende de dag en in de avond diverse shows en live muziek in het amfitheater.

Verzorging: Royal Alhambra
U verblijft op basis van Ultra All Inclusive: Ontbijt (07.00-10.00), laat ontbijt (10.00-11.00), lunch (13.00-14.30), kinderbuffet (18.30-19.00), diner (19.00-21.30) in buffetvorm. Gedurende de dag diverse snacks op diverse locaties (11.00-16.00), fruit (12.00-14.00, ijsjes (14.00-16.00), koffie/thee en koekjes (16.00-17.00), gedurende de avond snacks (24.00-07.00). Tijdens de openingstijden van de diverse bars kunt u lokale alcoholische en non alcoholische dranken bestellen van 10.00-24.00, in de disco tot 03.00 en in de Bistro bar van 24.00-07.00. Tegen betaling verkrijgbaar zijn champagne, verse vruchten- sappen, flessen wijn, luxe (import)dranken zoals 12 jaar oude whisky en cognac. Gedurende uw verblijf kunt u 1 keer gebruik maken van één van de 5 à la carte restaurants (reserveren verplicht).

Prijzen zomer 2012 (juni - oktober)

Nederland

http://freesun.nl/Kindervakanties/Turkije/Side/4874_Royal-Alhambra-Palace.html

http://www.corendon.nl/royal-alhambra/side/turkije/hotel

http://enka.nl/Kindervakanties/Turkije/Side/4851_Royal-Alhambra-Palace.html

België
http://www.corendon.be/royal-alhambra/side/turkije/hotel


website

factsheet (zie bijlage)

Nederland
http://www.tjingo.nl/turkije/side/royal-alhambra

www.lavidatravel.nl biedt ook dit hotel aan.
In november met extra korting !

Heb ook een boeking gemaakt bij hen, wel voor een ander hotel.

Groetjes Ella

Volgend jaar willen wij in de zomer naar turkije. Ik vind dit hotel wel erg aan de prijs! Ik zit zelf aan bijvoorbeeld Stone Palace te denken ( ook van deze keten) oke, Royal Wings was super ( vorig jaar november geweest) maar hartje zomer is dat voor 2 weken echt niet te betalen, voor ons in elk geval niet. Maar dit ziet er wel erg mooi uit hoor, misschien nog eens leuk voor november.

Wij zijn vorig jaar in september naar Royal Wings geweest en vonden het daar ook super ! Dit jaar in september naar Sherwood Dreams geweest, ook heel goed voor de kids, heel goede service en qua prijs heel wat goedkoper dan van de stone keten. Er is ook een kermis en verschillende glijbanen, enkel de kidsclub vond ik wat minder qua infrastructuur, maar de animatrices doen echt heel goed hun best. Misschien dit hotel eens opteren voor de zomervakantie. Ook Sea World in Side (Manavgat) is heel goed en nog betaalbaar.

met welke touroperator boeken jullie vanuit belgie? Ik zie dat sunweb zeer goedkioop is maar die vertrekken dan de laatste dag van het verblijf om 6 uur smorgens

Wij boeken nu altijd via een Nederlandse site.
Sommige vliegen ook vanuit Brussel en hebben goede uren.
Wij vertrekken wel meestal uit Amsterdam omdat dit nog voordeliger uitkomt.
Onze laatste reizen boekten we via lavidatravel.nl
Nu gaan we onze reis boeken via prettigreizen.nl, daar is het hotel waar we naartoe willen het goedkoopst.

Als je via een Nederlandse site boekt, moet je wel nog een afzonderlijke annulerings- en reisverzekering afsluiten.
Dat moet je dus nog bij je reissom tellen.
Nu zijn er via Belgische site inderdaad veel acties voor aan 1 euro een verzekering te nemen.
je moet dan zelf kijken wat voordeliger uitkomt.