Roadtrip

Hallo,
Ik ben van plan om samen met 2 vrienden komende zomer een 3 tot 4-weekse roadtrip met de auto te gaan maken door Oost-Europa. We zijn van plan om grotendeels deze route aan te houden:

Amsterdam – Praag – Krakau – Lviv – (Karpaten?) (misschien Kiev en Odessa) – Boekarest – Belgrado – Sarajevo - Rijeka (via Zagreb?) - Ljubljana - Amsterdam

Wie heeft er voor ons nog tips aangaande plaatsen/bezienswaardigheden, uitgaanstips welke we absoluut niet mogen overslaan. (Het liefst welke enigszins op de route liggen). Of wat we wellicht beter wél kunnen overslaan?! Zijn er verder nog zaken waar we aan moeten denken voor bepaalde landen? Alle tips zijn welkom!!!
Alvast bedankt!!

Stefan

leuke route! Handig voor rijden, vooral als je naar grote steden gaat, is dat je een tomtom oid hebt… dan weet je veel makkelijker hoe je er komt (en waar je er weer uitmoet). In Boekarest en Belgrado is het niet echt easy navigeren, scheelt een hoop gezoek als je een tomtom meeneemt. Sarajevo is wel vrij makkelijk! Visum voor Oekraïne kan je gewoon bij de grens halen… de rest heb je geen visum voor nodig… wel een vignet die je aan de grens mmoet kopen voor je auto om door het land ‘heen te mogen rijden’.

Top! Dank je wel!! TomTom hebben we inderdaad,dus dat moet geen problemen opleveren. Verder heb ik vernomen dat ook voor Oekraine geen visum meer vereist is. Wat kosten die vignets eigenlijk per land? weet je dat?