reizen met trein - treintickets

Hallo allemaal!

Nog 22 nachtjes en dan gaan wij naar Sri Lanka! Daar kijken wij ontzettend naar uit.

Wij gaan reizen met de trein en bus.

Wat is jullie ervaring met het reizen met de trein en het aanschaffen van treintickets? Is het aan te raden dit vantevoren te doen of kan dat gewoon een dag of dezelfde dag nog? In verband met een strakke planning hebben wij wel sterke voorkeur om treinen op een speciaal tijdstip en dag te nemen.

Onze voorkeur gaat nu uit naar 2e klas reizen, maar mag dat als je twee reistassen bij je hebt?
Op http://www.rajadhani.lk/ kun je maximaal twee weken vantevoren treintickets reserveren, maar alleen voor de 1e klas.

Wat is jullie ervaring? Wat raad je aan? 1e of 2e klas? Vantevoren vastleggen of niet?

Hieronder de treinen waar wij mee willen reizen:

Dinsdag 28 april Colombo Fort – Galle 06.55 – 09.19 (2.24 uur) Express train 2e RS180

Woensdag 29 april Galle – Matara 11.05 – 11.50 (45 min.) Express train 2e RS80

Zondag 10 mei Ella – Nanu oya 06.40 – 09.19 (2.34 uur) Express train 2e RS110

Woensdag 13 mei Nanu oya – Kandy 05.30-09.56 (4.26 uur) Express train 2e RS150

Dank je wel! Zonnige groet,

Jenya

1 like

Hoi Jenya,

M’n stelregel is altijd reserveren-als-kan en als dat niet kan zorgen dat je goede kans op stoel hebt, bijvoorbeeld door enkele stations terug in te stappen. Seat61.com bevat goede tips. Voor jullie treinen (koffers geen probleem met 2e klas):

  • 28 April deze heeft een Rajadhani wagon, en mogelijk ook een gewone 1e klaswagon. Die tweede is indien ter plekke gereserveerd wat goedkoper maar omdat de agenten die het voor je kunnen doen (er is geen Internetboeken bij SLR zelf) 100% marge vragen, niet onterecht, kost het toch meer
  • 29 April kent geen reserveringen. Vrij korte afstand dus desnoods 1 uur staan als risico nemen. Er stappen veel mensen uit in Galle dus als je goed manoeuvreert op perron, met truuks zoals kledingstuk door open raam naar binnen werpen op een lege stoel als zitplaatsclaim, moet het lukken.
  • 10 mei is reserveerbaar via SLR via de Internet agentschappen maar ook in persoon in Colombo (loket naast de bagagedesk). Als je daar toch 2 weken eerder bent zou ik het maar op die manier doen, scheelt de 100% toeslag van de Internetboyz.
  • 13 mei kent geen reserveringen. De trein vertrekt uit NO, dus kwartier eerder ofzo zijn als de trein naar perron gerangeerd wordt.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Hoi Erik,

Dank je wel voor je snelle reactie. We hebben besloten de treinkaartjes gewoon in Sri lanka te kopen. Komst vast en zeker goed.

Zonnige groet,

Jenya