Reisleiders gezocht!

Lieve mensen,

Ik ben een vierdejaars studente Toerisme & Recreatie Management aan de Hogeschool Inholland te Diemen. Ik ben bezig met mijn scriptie en mijn onderwerp is cultuurtoerisme naar Afrika. Ik onderzoek wat de meest gewenste accommodaties en activiteiten zijn tijdens een (rond)reis naar Afrika, met name kleine dorpen. Dit onderzoek voer ik uit voor de stichting It’s Your Turn. Zij houden zich bezig met het ontwikkelen van basisvoorzieningen in Kayar, Senegal, en zij willen graag toeristen trekken. Aangezien er nog geen accommodatiegelegenheid aanwezig is, ga ik voor hen uitzoeken wat de beste opties zijn.
Naast cultuurtoeristen, en andere stichtingen interviewen, wil ik ook graag de bevindingen van reisleiders weten die tijdens zo’n reis de toeristen begeleiden. Ik vroeg mij af of er iemand is die een reisleider kent die reizen naar Afrika aangedaan heeft of nogsteeds doet en die mij zou kunnen helpen een paar vragen te beantwoorden. Het is een interview maar de vragen kunnen ook, als dat gewenst is, via de mail beantwoord worden. Ik ben echt dringend op zoek naar hulp, dus als iemand dit leest en die kent een reisleider, please zou diegene mij willen helpen. Die vragen zullen zo ongeveer een half uurtje in beslag nemen. Een beetje jammer dat het op deze manier moet, maar ik ben echt in hoge nood omdat de reisorganisaties niet echt mee willen werken waardoor mijn scriptie in de moeilijkheden komt!

MvG,

Amanda

Ik weet niet of je wel de gemiddelde reisleider moet hebben… Die voeren namelijk het gewone programma uit van de top bezienswaardigheden. Daar heb je niet zoveel aan.
Zuid-Afrika kent een hele goede classificatie van lokale gidsen, die ook examen moeten doen voor het gebied waarvoor ze staan.
Ik kan je wel een adres geven van iemand, maar hoe voorkom ik dat de hele wereld hem gaat mailen?
Kun je me persoonlijk benaderen?

Michael

Beste Michael,

Ik heb ook geen idee wie ik nu precies moet hebben en wie de kennis heeft omtrent de vragen die ik stel tijdens mijn interview. Het gaat echt puur om wat de reisleiders weten van de toeristen. Ik neem aan, dat aangezien zij veel tijd doorbrengen met de toeristen, ook iets te weten komen over de beleving van die toeristen. Ik wil echt puur iets te weten te komen over de accommodaties die in trek zijn bij de toeristen en welke dat zijn en wat zij ervan vinden. Ook over de activiteiten die worden aangeboden en welke goed in de smaak vallen e.d.
Als jij denkt dat ik daar iemand anders voor nodig heb…? Volgens mijn studiebegeleidster kan ik goed terecht bij de reisleiders zelf die vanuit NL organisaties werken… Maar ik hoor graag van je als dat anders is…

Groet,

Amanda