Reis: Villa Ticca Reis in Ecuador - 2 tot 16 Mei 2015 (Activity International)

**De Reis

**De stichting Niños de Waita Ticca (Villa Ticca) is in 2003 opgericht door Mariska en Evelien, twee vrijwilligers die jaren geleden via Activity International op reis zijn gegaan naar Ecuador om hier vrijwilligerswerk te doen. Zij hebben tijdens hun verblijf in Ecuador met eigen ogen gezien dat er hulp nodig was voor de kinderen in Quito en besloten een stichting op te richten. Met eigen handen hebben ze een kinderopvang weten te realiseren waar ze met 4 kindjes zijn begonnen. Vandaag de dag zijn er 100 kindjes per dag zeker van een veilig onderkomen in Villa Ticca, zij krijgen hier de liefde en aandacht die ze nodig hebben.
*

Foto 1.jpg

**Reisschema Villa Ticca reis
**
Sinds enkele jaren organiseren deze dames een hele bijzondere 2-weekse reis; de Villa Ticca rondreis. Gedurende deze 2 weken steek je handen uit de mouwen bij dit supergave project, staan er allerlei leuke activiteiten op het programma en zie je veel van één van de leukste landen ter wereld; Ecuador. Het is mogelijk om de reis te verlengen met een meerdaagse tour, zodat je nog meer van het land kunt zien.

Dag 1 - zaterdag - Quito
Bij aankomst word je opgehaald en begeleid naar je hotel. Na een gezamenlijke lunch (op eigen kosten) en een informatiebijeenkomst heb je de rest van de dag de tijd om te wennen aan de hoogte en uit te rusten van de reis.

*Dag 2 - zondag - Quito *
Vandaag gaan we naar Mitad del Mundo, de evenaar. We lunchen op eigen kosten.

*Dag 3 - maandag - Quito *
’s Ochtends vroeg gaan we naar Villa Ticca en maken we kennis met de staff van deze kinderopvang en de kinderen. We krijgen een rondleiding door de opvang en helpen mee in verschillende groepen en/of in de keuken.'s middags bezoeken we verschillende huizen van de moeders van de kinderen van Villa Ticca. We nemen allemaal een pakket met voedsel mee om de moeders een beetje te helpen. Van 15:30 tot 17:30 is er Spaanse les.

*Dag 4 - dinsdag - Quito *
’s Ochtends vroeg gaan we naar Villa Ticca en helpen we mee in verschillende groepen en/of in de keuken. Van 15:30 tot 17:30 hebben we spaanse les, en gaan we Ecuadoraans koken. Daarna hebben we een salsales.

*Dag 5 - woensdag - Quito *
’s Ochtends vroeg gaan we naar Villa Ticca. We helpen mee in verschillende groepen of in de keuken. Van 15:30 tot 17:30 is er Spaanse les. Op woensdagavond is er de mogelijkheid om salsa te dansen in een club.

*Dag 6 - donderdag - Quito *
’s Ochtends vroeg vertrekken we naar Villa Ticca. We helpen mee in verschillende groepen. Er is Spaanse les van 15:30 tot 17:30.

Dag 7 - vrijdag - Otavalo :
‘s Ochtends vroeg vertrekken we naar Villa Ticca. We helpen mee in verschillende groepen of in de keuken. We nemen afscheid van de staff en de kinderen. Na de lunch vertrekken we met de lokale bus richting het noorden van Ecuador: Otavalo.

Dag 8 - zaterdag - Otavalo:
De hele dag genieten we van de sfeer, de kleuren en de muziek van de grootste indianenmarkt van Zuid-Amerika. ’s Avonds is er de mogelijkheid om te genieten van een maaltijd met traditionele live muziek.

Dag 9 - zondag - Otavalo :
Vandaag doen we een dorpjestour, we bezoeken verschillende dorpjes in de omgeving van Otavalo die elk een andere specialieit hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoedenmaken, muziek, leer, weven enzovoort. We maken een eigen dromenvanger. We lunchen op traditionele wijze bij een indianenfamilie.

*Dag 10 - maandag - Peguche : *
’s Ochtends vroeg vertrekken we naar de kinderopvang in Peguche waar we als Villa Ticca mee samenwerken. We maken kennis met de staff en de kinderen. We krijgen een rondleiding door de opvang en helpen mee met de groep. 's middags bezoeken we een traditionele sjamaan die een demonstratie geeft over reinigingsrituelen.

Dag 11 - dinsdag - Peguche :
’s Ochtends vroeg vertrekken we naar de kinderopvang. We werken met de kinderen. In de middag maken we een wandeling door een eucalyptusbos naar de waterval van Peguche, waar de indianen eenmaal per jaar een reinigingsritueel ondergaan.

Dag 12 - woensdag - Peguche :
’s Ochtends vroeg vertrekken we naar de kinderopvang. We werken met de kinderen. In de middag bezoeken we het lokale ziekenhuis Jambi Huasi, waar artsen nauw samenwerken met traditionele medicijnmannen. We kunnen hier een reiniging ondergaan met een ei.

Dag 13 - donderdag - Peguche : ’s Ochtends vroeg vertrekken we naar de kinderopvang. We werken met de kinderen. In de middag vertrekken we voor een tour te paard door het prachtige Andesgebergte. We bezoeken La Lechera, de heilige boom en hebben een prachtig uitzicht over het meer van San Pablo.

Dag 14 - vrijdag - Quito : ’s Ochtends vroeg vertrekken we naar de kinderopvang. We werken met de kinderen. We nemen afscheid van de staff en de kinderen. In de middag vertrekken we met de lokale bus terug naar Quito.
*
Dag 15 - zaterdag - Quito : *Hier begint de verlenging van je reis, of kun je terug naar Nederland gaan.

De programmakosten van deze 2-weekse tour zijn € 700,- p.p.

**Meer informatie
**
Wil je meer weten over deze bijzondere reis? Neem dan even contact met ons op. Dit kan via een privébericht. Bellen en mailen mag natuurlijk ook; [EMAIL=“manon@activityinternational.nl”]manon@activityinternational.nl,of 053-4831040.