Reis: Jongerenreis Cambodja cultuur/vrijwilligerswerk 16 t/m 31 juli 2016 (PURE! Expedition)

PURE! Expedition biedt expeditiereizen voor avontuurlijke jongeren van 15 t/m 18 jaar. Cambodja behoort tot een van de armste landen ter wereld. Een land met een gruwelijke geschiedenis, een lage gemiddelde leeftijd en veel jongeren die zijn opgegroeid in moeilijke omstandigheden. Basisbehoeften als een veilig thuis, scholing en voldoende gezonde voeding zijn geen van allen vanzelfsprekend. Vanzelfsprekend zijn wel de moed en de positieve houding van de bevolking richting de toekomst. Met PURE! Expedition staat je reis in het teken van ontwikkelingswerk en cultuur. Je komt bij de mensen thuis, kijkt mee op een onderwijsproject en bezoekt schitterende tempels. Een reis in het teken van positiviteit, samen kunnen wij een verschil maken!

Het programma: **
De Cambodja reis is een 15-daagse rondreis. Hierbij een overzicht van de activiteiten (programmawijzigingen voorbehouden)
**
Week 1

We reizen vanaf Amsterdam naar Siem Reap in Cambodja. We krijgen een rondleiding door het stadje en de eerste avond zien we een traditionele Apsara dansshow. We bezoeken de eeuwenoude tempels van Angkor Wat, een ‘must see’ in Cambodja. Met voormalige straatjongeren volgen we een circus workshop. 4 dagen werken we mee op een lokaal project met kinderen en/of jongeren. De activiteiten hangen af van de wensen van de groep, de seizoensmogelijkheden en de grootte van de groep. We maken een boottocht op het Tonle Sap meer, het grootste zoetwatermeer van van Zuid-Oost Azië en bezoeken een drijvend dorp.
**
Week 2
In de tweede week van de reis bezoeken we het beroemde Landmijnenmuseum en maken we een uitstapje naar het National Park Mount Kulen en haar prachtige watervallen gelegen in de jungle. We maken een fietstocht over het platteland en komen bij de lokale mensen thuis.We wonen een traditionele ceremonie in een tempel bij, gaan op kookcursus en spelen in kleine teams het spannende spel ‘Peking Express’. Op dag 12 reizen we naar de hoofdstad Phnom Penh. Daar bezoeken we het koninklijk paleis, maar leren ook over de gruwelijke geschiedenis van Cambodja in het genocide museum en op de killing fields. We sluiten de reis af met een middag lokaal shoppen en arriveren op dag 15 weer in Amsterdam.
**
Reisinformatie:

Data: 16 t/m 31 juli 2016 of 30 juli t/m 14 augustus 2016
Reissom: €1250 per persoon
Groepsgrootte: 9-16 personen

**Verdere informatieover de Cambodja expeditiereis vind je op onze website via deze link: http://www.pureexpedition.nl/cambodja/4799-land.html
**
Heb je vragen? Bezoek een informatiemiddag van PURE!, bekijk onze website, stuur een e-mail of bel ons:

**W: **www.pureexpedition.nl
**E: **[EMAIL=“info@pureexpedition.nl”]info@pureexpedition.nl
T: 06-26833046
**Volg ons ook via Facebook: PURE EXPEDITION

**