Project: Vrijwilligerswerk apen opvangcentrum in Kameroen (Stichting Weesaapjes)

Het project:

Stichting Weesaapjesheeft een internationaal vrijwilligersprogramma genaamd “ Vrijwilligerswerk Apen” in het Limbe Wildlife Centre in Kameroen. Tijdens het programma werk je samen met de lokale bevolking om verschillende soorten bedreigde primaten te helpen. De eerste twee dagen help je in de keuken, zodat je kunt ontdekken wat de verschillende apen eten. Na de eerste dagen ga je de ervaren verzorgers assisteren bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Activiteiten die tijdens het vrijwilligerswerk aan bod komen zijn:
• het schoonmaken van de verblijven van de apen
• het eten klaarmaken voor de apen
• de apen observeren en meer leren over hun gedrag
• de nieuw binnengekomen apen verzorgen
• het voorbereiden en maken van verrijking voor de apen zoals ijsjes

Verder zijn er ook nog mogelijkheden om een operatie van een aap bij te wonen of om te assisteren tijdens een les op lokale scholen over het behoud van de apen en hun leefgebied. Iedere dierfanaat (met of zonder) ervaring kan deelnemen aan het vrijwilligersprogramma.

De kosten voor het programma zijn 750 euro per maand. Hiervan wordt 450 euro direct gedoneerd aan het Limbe Wildlife Centre, wat besteed wordt aan eten en medicijnen voor de apen, en 300 euro wordt gereserveerd voor het verblijf van de vrijwilliger (onderdak, eten, schoonmaak van het huis en beveiliging). De vrijwilliger zit samen met andere vrijwilligers in een huis. De verblijfsduur is meestal een maand (korter of langer in overleg). Het ticket naar Kameroen is op eigen kosten. Als vrijwilliger bij de apen zul je een unieke ervaring op doen, die je nooit meer zult vergeten!

Meer informatie:

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie, kijk dan eens op onze site; www.weesaapjes.nl en/of mail naar vrijwilligerswerk@weesaapjes.nl. Eventueel zijn wij ook nog telefonisch bereikbaar op nummer: 06-12541900
Onze coördinator voor de vrijwilligers is Marieke de Bruijn, zij zal je met veel plezier te woord staan.

Met vriendelijke groet,

Stichting Weesaapjes