Project: Les geven op het Samboyan project - Gambia

Het project

Het Samboyan project is opgericht door een Deense organisatie. Het project ligt in the middle of nowhere tussen het plaatsje Sanyang en Gunjur op een unieke locatie. Het project is groot en bestaat uit een kleuterschool en een lagere school waar in totaal 600 kinderen worden onderwezen. Naast de school heeft het een eigen bevallingskliniek, een ziekenhuis en een ambulance. Op het project kun je als vrijwilliger aan de slag als in het onderwijs als leraar of assistent leraar kleuter of basis onderwijs, maar ook als gynaecoloog of verpleegster in de bevallingskliniek. Je kunt werken als ambulance medewerker, dokter, chirurg of aankomend arts in het lokale ziekenhuis.

De omgeving:

Het project ligt aan de zuid west kust tussen Sanyang en Gunjur. De inwoners van de plaatsjes verdienen hun geld als boer of in de visserij. De wegen naar de afgelegen plaatsjes en het project zijn slecht. Het project ligt op 45 kilometer van het toeristenplaatsje Kololi. Echter zijn de stranden van Sanyang de mooiste stranden van heel Gambia. Met name het strandje Paradise Beach met een aantal leuke beach barretjes zoals de “rainbow bar” is een hippie paradijs. Op dit strand worden in het weekend door de locals worstelwedstrijden georganiseerd en er zijn vaak reagea concerten. Een ware happening om te aanschouwen! Op 30 minuutjes rijden vind je de meest indrukwekkende vissersplaats Tanji.

De werkmogelijkheden:

De werkmogelijkheden die je op Sanboyan project kunt verrichten is heel divers. Er werken vrijwilligers van over de gehele wereld. Je kunt er aan de slag als onderwijzer,adminisratief medewerker, gynaecoloog, verpleegster, arts of ambulance medewerker. Maar ook zonder ervaring kun je aan de slag op het project. Er valt altijd wel wat te doen en alle hulp is hard nodig.

De accommodatie mogelijkheden tijdens het project:

Tijdens de deelname aan het project verblijf je in het project zelf. Je verblijft samen met andere vrijwilligers in een eenvoudig appartementje; het guest house Helma

Periode van plaatsing

Je kunt op het Sanboyan project al geplaatst worden vanaf 1 week maar liever heeft men iemand die 1 maand of langer beschikbaar is.
De werktijden zijn in de ochtend of in de middag. Vooraf aan jouw plaatsing beslis je zelf wanneer en hoeveel dagen je wilt gaan werken. Zo blijft er nog genoeg tijd over om naar het strand te gaan en het indrukwekkende en prachtige achterland te ontdekken.

Enthousiast? Meer info? Kijk op www.tentravel.nl