Project: Les geven kleuterschool - Gambia (Ten Travel)

Het project

Het Santa Su Project is een nieuw project die haar deuren zal openen op 12 juni 2014. Dit kleine project wordt gesponsord door Kinder Hulp Gambia. Op dit moment wordt er door de lokale bevolking en onze vrijwilligers hard gebouwd aan het bouwen van deze nieuwe kleuterschool. De kleuterschool zal bestaan uit 4 kleine klaslokaaltjes. Het streven is om op dit schooltje 200 kinderen te onderwijzen. De kinderen die op deze school gaan starten zijn afkomstig uit de armste gezinnen rondom Birkana en hebben nog nooit onderwijs gehad.

De omgeving:

Birkana is één van de grotere plaatsen van Gambia. Het ligt midden tussen de mangroven en ondoordringbare bosrijke natuur, bestaande uit baobab bomen en kokospalmen. Birkana is bekend om haar “arts en craftmarkt.” Op deze markt vind je prachtige houtsnijwerken en djembés. Ook is Brikana en omgeving bekend vanwege de traditionele muziek en dans. De beste Gambiaanse traditionele kora spelers komen hier immers vandaan. Traditonele muziek en dans is daarom zeer belangrijk in het dagelijkse leven van de inwoners van Birkana en omgeving. Brikana ligt op 30 minuten rijden vanaf Serrekunda, 20 minuutjes rijden vanaf Lamin en de luchthaven, en 40 minuutjes vanaf de kustplaatsjes Kololi en Kotu. Het prachtige natuurpark Makasutu, met haar vele slingerende oerang oentangs ligt op loopafstand.

De werkmogelijkheden:

Voor dit schooltje zoeken wij vrijwilligers die samen met het lokale team van leraren les willen gaan geven aan de kinderen. Belangrijk is te weten dat de kinderen nog nooit naar school zijn geweest. Je kunt lesgeven in lezen, schrijven en rekenen. Maar uiteraard kun je ook andere leeractiviteiten organiseren zoals knutselen, handvaardigheid, tekenen en sport. Het is handig om een onderwijskundige achtergrond te hebben, maar ook zonder ervaring kun je aan de slag op dit project.

De accommodatie mogelijkheden tijdens het project:

Tijdens de deelname aan het project kun je verblijven in een gastgezin (compound). Belangrijk hierbij is om te weten dat je echt back to basic gaat, dus dat er weinig tot geen luxe en comfort zal zijn De huisjes van de Gambiaanse bevolking zijn erg primitief. Soms is er een douche, soms ook niet en in dit geval ben je aangewezen op de waterput. Er is wel een privé toilet (hurk toilet) en er is niet altijd elektriciteit, dus dat wordt of met de kippen op stok of met je lokale gastfamilie dansend en zingend om het kampvuur bivakeren. Een bijzondere ervaring die je zeker niet snel meer zult vergeten.

Mocht dit je allemaal te basic in de oren klinken dan kun je ook een appartement delen met andere vrijwilligers. In het laatste geval verblijf je niet in Birkana zelf maar aan de kust in het meer toeristische plaatsje Kololi, Kotu of Bakau. Elke dag kun je dan vanuit Serrekunda een bush taxi (is een lokale taxi naar het project nemen). Ook een dagelijks avontuur want deze taxi`s rijden niet op gezette tijden, maar zoals het uit komt.

Periode van plaatsing:

Je kunt op het Santa Su project geplaatst worden vanaf 1 week tot 6 maanden of langer.
De werktijden zijn in de ochtend of in de middag. Vooraf aan jouw plaatsing beslis je zelf wanneer en hoeveel dagen te wilt gaan werken.

Meer weten of zit jouw ideale project of stage er niet bij? Kijk op www.tentravel.nl

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder jouw avontuur te plannen.

1794764_731088776914228_1181355349_n.jpg