Project: Leef en werk mee bij een ecologische gemeenschap in Cinisi, Italië (IBO-Nederland)

Dit project is speciaal voor jongeren van 15 tot 17 jaar!

Sinds 2012 wordt het terrein Fiori di Campo beheerd door de coöperatie Libera-Mente. Op het terrein is een eco-dorp gevestigd en met de hulp van vele vrijwilligers en lokale verenigingen is het in de afgelopen jaren een gezellige en betaalbare plek geworden voor de mensen uit de buurt en van over de hele wereld. De nadruk in dit project ligt op leren over en werken aan solidariteit, recycling en landbouw.
Klik hier voor meer informatie over dit project.

Het project wordt begeleidt door een jongerenwerker van IBO-Italië. De ochtenden worden gebruikt om de handen uit de mouwen te steken. In de middagen worden verschillende activiteiten georganiseerd voor en met elkaar.

Er kunnen max. 13 Italiaanse en 13 internationale vrijwilligers deelnemen aan dit project. Wij hebben 2 plekken gereserveerd voor Nederlandse jongeren, dus wil je graag gaan? Wees er snel bij! Schrijf je hier in voor dit project!
Het project is van 3 juli tot 9 juli.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Hier vind je een overzicht van onze wereldwijde vrijwilligersprojecten.

Meer informatie
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
www.ibo-nederland.org
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org