Project: Renoveren en tuinieren op Sicilië - Italië (IBO-Nederland)

**Het project
**
Wil jij je zomervakantie leuk maar ook nuttig besteden? Dan kun je tussen 26 juli en 8 augustus aan de slag als vrijwilliger op Sicilië. Het project “if everyone does something, then you can do much” is ontstaan uit een samenwerking tussen Maria Marletta en de religieuze congregatie “Sisters Servants of Divine Providence” in 1921 in Cantania, Sicilië. De afgelopen eeuw heeft de organisatie al veel resultaat behaald voor kinderen en jongeren die op de rand van de samenleving leven en niemand hebben.

Het doel van het werkkamp is om de aanleg van een houten natuurpad af te maken, zodat een oude verlaten boerderij kan worden omgetoverd tot speelplaats voor de minderbedeelde kinderen en jongeren. Daarnaast zal aan gebouwd worden aan verschillende paden en muren die toe zijn aan renovatie of bijvoorbeeld tafels en bankjes op de speelplaats. Ook zullen er bessenstruiken gepland worden, waar de lokale bevolking de vruchten van kan plukken. De organisatie wil een sociale boerderij bewerkstelligen, die een plaats biedt aan jongeren die nergens anders een plaats krijgen. Door het werken op het land, kunnen zij stapje voor stapje hun menselijke waardigheid weer terugvinden.
*
Werkzaamheden*
Algemene werkzaamheden zoals het renoveren van muren, hekken en natuurpaden. Bessenstruiken planten.

Inschrijfgeld: €35
Deelnamekosten (excl. reiskosten) : €120
*
Wie zijn wij?*
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land écht leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten.
**
Contact opnemen
**
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org