Project: Help bouwen aan een thuis voor daklozen in Wenen, Oostenrijk (IBO-Nederland)

Project
Het Vinzi-dorf in het Oostenrijkse Graz biedt (container)woningen aan daklozen. De Vinzenz-gemeenschap start nu in Wenen een nieuw project om steun te bieden aan daklozen met een alcoholverslaving: in de tuin van een voormalig retraîtehuis worden in totaal 24 wooneenheden neergezet, waar zij terecht kunnen.
De werkwijze van de Vinzenz-gemeenschap valt op door hun ongebruikelijke aanpak. De alcoholverslaafde mannen hoeven niet te voldoen aan, voor hen vaak onhaalbare, eisen voordat zij deel van het project mogen uitmaken. Er wordt niet getracht om de bewoners te veranderen, zij worden geaccepteerd zoals zij zijn.

De mannen krijgen een woning en worden voorzien in hun eerste levensbehoeften zoals kleding, wasgelegenheid en elke dag een warme maaltijd. Daarnaast kunnen zij, door het verkrijgen van een vast adres, een beroep doen op sociale zekerheid en worden zij begeleid in het zoeken naar een vast inkomen. Tevens worden zij actief betrokken in het creëren van een sociaal netwerk.

Meer weten?
Hier vind je meer informatie over dit project.

Werkzaamheden
Als vrijwilliger ga je meehelpen bij het creëren van het nieuwe Vinzi-dorf in Wenen. Je kunt worden ingezet op allerlei kluswerk, zoals sloopwerk, graafwerk of schilderwerk.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Hier vind je een overzicht van onze wereldwijde vrijwilligersprojecten.
**
Meer informatie**
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
www.ibo-nederland.org