Project: Klus mee aan een opvanghuis voor verslaafden in Drohoby-Oekraïne (IBO-Nederland)

Het project:

Vader Ihor ontfermt zich over verslaafde mannen en vrouwen en daklozen in Drohobych. Hij helpt ze afkicken van drugs of alcohol door ze uit hun isolatie te halen en ze te ondersteunen op psychisch, sociaal en fysiek vlak. Hij doet dit door ze op te vangen in een inmiddels mooi opgeknapt gebouw dat Caritas Drohobych van de Oekraïense regering heeft gekregen. In dit gebouw wat ‘Our Home’ heet, vindt het daadwerkelijke afkickproces plaats. IBO-vrijwilligers helpen al sinds 2007 mee aan het opknappen van dit gebouw. Naast de afkickkliniek werkt Caritas momenteel met name aan een tweede stap in het herstelproces van verslaafden en daklozen. Hiervoor wordt een tweede gebouw opgeknapt, waar afgekickte mensen een nieuwe plek en een dagtaak krijgen. De mensen krijgen hier iets meer vrijheid, wat een terugkeer in de samenleving zonder terug te vallen in hun oude (verslaafden-)patroon moet bewerkstelligen. Wanneer terugkeer in de samenleving niet direct mogelijk is door bijvoorbeeld een oude leeftijd, wordt er gekeken naar een alternatief in Drohobych zelf. Beide gebouwen bevinden zich op een oude Soviet-Unie legerbasis, tussen allerlei andere oude (vervallen) gebouwen en bunkers, wat een wandeling door de bossen en omgeving een echte ontdekkingstocht maakt.

Werkzaamheden
Vooral interieurwerk: betonnen vloeren storten, muren stuken, pleisterwerk afwerken en schilderen. Daarnaast moet er ook aan de groenvoorziening worden gewerkt en worden er een aantal dieren gehouden in gebouwtjes omgebouwd tot stal.

Inschrijfgeld: €35
Deelnamekosten (excl. reiskosten): €120

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land écht leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten.

Contact opnemen:

Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org