Project: Help bij de wederopbouw van een voormalig agrarisch gebied in Sobissi, Georgië (IBO-Nederland)

Project

Sobissi is een dorpje in Georgië, dat wordt bewoond door ongeveer 200 families. Het ligt zo’n 25 kilometer van Gori en 100 kilometer van Tbilisi.Voorheen stond het dorp bekend om de mooie boomgaarden, maar door het conflict in Zuid Ossetië zijn de boomgaarden gaan verpieteren. De rivieren in de bergen van Ossetië werden, als gevolg van het conflict, afgesneden en de irrigatiesystemen voor de plantages werden vernield. Daarop volgde een golf van werkloosheid in de regio en zijn veel mensen weggetrokken uit het dorp en de overige rurale omgeving.

In het dorp zijn ongeveer 200 families achtergebleven. In 2011 is hier voor en met hen een sociaal-ecologisch project opgestart: Sobissuri. Kinderen en jongeren worden hier opgevangen, er is een appelsap’meemaakstraat’ en er worden kunstprojecten georganiseerd voor de jeugd. Ouderen produceren hier appelsap, appelmoes en gedroogd fruit en kunnen op deze manier in hun (kleine) inkomen voorzien. Hieraan gekoppeld is een internationaal ontmoetingscentrum, waar de ontmoeting tussen Georgiërs en Europeanen mogelijk gemaakt wordt.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Deze zomer wordt gewerkt aan de uitbreiding van dit ontmoetingscentrum. Het project vindt begin juli plaats.
Als vrijwilliger ga je bouwen aan de uitbreiding van het gebouw. Je kunt hierbij denken aan: metselen, beton storten, ramen inzetten, schilderen.

Wil je gaan? Schrijf je hier in voor dit project!

**
Wie zijn wij?**

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Hier vind je een overzicht van onze wereldwijde vrijwilligersprojecten.

Meer informatie
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
www.ibo-nederland.org
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org