Project: Constructiewerk in een opvangtehuis in Biancavilla, Italië (IBO-Nederland)

Project:

Van 15-28 november kun je aan de slag als vrijwilliger in Italië!Het project van de familie van Carmela en Sergio stoelt op hun vijftien jaar ervaring op het gebied van vrijwilligerswerk. Na te hebben gewerkt in de scholen van hun gemeenschap, wil deze familie zich vandaag de dag gastvrij open stellen voor sociaal en economisch benadeelde mensen. In 2009 richtten zij vrijwilligersvereniging Maria’s Huis op en sinds 2010 verwelkomen zij hier weeskinderen, alleenstaande moeders en gehandicapten aan wie zij concrete hulp bieden voor een juiste en zinvolle integratie in de samenleving.

Om dit doel te bereiken ontwikkelt de vereniging ambachtelijke werkplaatsen voor beroepsonderwijs en biedt zij recreatieactiviteiten aan voor de persoonlijke groei van de kinderen. In deze jaren van samenwerking met IBO is er veel constructiewerk in het huis verzet dat al onderdak biedt aan mensen in nood en educatieve activiteiten en ambachtelijke werkplaatsen huisvest. Ook dit jaar roept de vereniging de hulp in van IBO-vrijwilligers voor verschillend hand- en spandiensten, vooral voor het onderhoud van het buitengedeelte en van het huis.

Werkzaamheden
Onderhoud en schoonmaak van de buitenruimte, verzorging en onderhoud van het land, hakken van brandhout, verwerking van olijfafval dat wordt gebruikt als brandstof voor de winterverwarming. Amandelen en walnoten rapen. Olijven en misschien druiven plukken.

Inschrijfgeld: €35
Deelnamekosten (excl. reiskosten) : €120

**
Contact opnemen
**
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org