Italië: help duurzaamheidstrainingen mogelijk maken in Spilamberto (IBO-Nederland)

Spilamberto: help duurzaamheidstrainingen mogelijk maken

“Overseas” is een vereniging in Spilamberto (provincie Modena), opgericht in 1971. Deze vereniging staat voor het ontwikkelen van ‘global communities’ op basis van samenwerking, hulp bieden, solidariteit en van elkaar leren. Vrijwilligerswerk en gebruik maken van gerecyclede materialen staan centraal in de levenswijze van de leden van deze vereniging. Kinderen en jongeren in nood krijgen hulp en ondersteuning. Een belangrijk onderdeel is educatie.

Het historische gebouw van de vereniging heeft een opknapbeurt nodig. Doel is om een ruimte in te richten voor het geven van trainingen en workshops. IBO-Italië steunt de vereniging en vraagt vrijwilligers om te helpen bij het renoveren van het gebouw. Vanzelfsprekend zal dit zoveel mogelijk met gebruikte materialen worden uitgevoerd. Daarnaast zullen de vrijwilligers betrokken worden bij het uitvoeren van workshops en trainingen op het gebied van duurzaamheid, hergebruik, etc.
Klik hier voor meer informatie over dit project.

Als vrijwilliger kan je helpen met verschillende werkzaamheden, zoals:

[ul]
[li]Inrichten, schoonmaken en schilderen van ruimtes in het gebouw.
[/li][li]Sjouwen en plaatsen van meubilair.
[/li][li]Geschonken goederen opknappen; upcycling!
[/li][li]Omgeving bewegwijzeren.
[/li]

[/ul]
Periode
Het project is van 30 juli tot 12 augustus.

Wil je gaan? Schrijf je hier in voor dit project!

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Hier vind je een overzicht van onze wereldwijde vrijwilligersprojecten.

Meer informatie
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
www.ibo-nederland.org
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org