Project: Bouwen aan rustoord in Italie (IBO-Nederland)

Project:

Macchiagodena is een klein dorp in de provincie Isernia. In 1992 kreeg Don Francesco Romano, de plaatselijke priester, een donatie van 10 bouwvallige huisjes. Zijn idee was om deze huisjes te renoveren om er een ontmoetingscentrum van te maken genaamd “San Nicola Village”. Het doel hiervan was om mensen samen te laten komen. De restoratiefase vereist veel werk. Al sinds 1996 worden hier vrijwilligersprojecten georganiseerd en dankzij het werk van vele IBO vrijwilligers zijn veel van deze huisjes alweer in originele glorie hersteld. De huisjes die al af zijn doen nu dienst als groepsaccommodaties en voor individuelen die op zoek zijn naar innerlijke rust en zelfreflectie. “Village St. Nicola” behoeft nog voldoende hulp van enthousiaste vrijwilligers om het werk dat in 1996 gestart is voort te zetten om het geheel af te krijgen. In Het kleine dorpje zijn geen clubs of kroegen. Vrijwilligers die gemotiveerd en geïnteresseerd zijn door het spirituele aspect hebben de voorkeur.

**Perioden: **28/9-11/10
**Leeftijd: **45+

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land écht leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten.

Meer informatie

Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
info@ibo-nederland.org