Profiel: Voluntá / Vrijwilligerswerk

**Profiel: Voluntá / Vrijwilligerswerk **

Over ons

             Voluntá is een jonge, creatieve organisatie die zich  bezig houdt met het ontwikkelen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Voluntá onderscheidt zich van andere organisaties door niet alleen te kijken naar wat de vrijwilliger wil, maar ook naar wat nodig is op een project, en door aan beide partijen maatwerk te leveren.

Doelstellingen:

[ul]
[li]Het ondersteunen van maatschappelijke organisaties in binnen- en buitenland door het vinden van passende assistentie, in tijd of kennis;
[/li][li]Het ondersteunen van particulieren en organisaties, die, uit ideële of zakelijke overwegingen, een maatschappelijke organisatie in binnen- of buitenland willen steunen;
[/li][li]Het stimuleren van intercultureel begrip en maatschappelijke betrokkenheid bij particulieren en organisaties in Nederland.
[/li][/ul]

Selectie van projecten:

[ol]
[li]**Land: ** Voluntá kan overal ter wereld organisaties ondersteunen.
[/li][li]**Activiteiten: ** Voluntá kan allerhande activiteiten ondersteunen. De richtlijn is dat het project opgezet is door een organisatie ter plaatse, en ten goede komt aan de lokale of regionale gemeenschap. Voorbeelden van projecten die Voluntá kan ondersteunen zijn natuurprojecten, sociale projecten, constructieprojecten of culturele projecten.
[/li][li]**Aard van de organisatie: ** Voluntá ondersteunt bij voorkeur kleine initiatieven. Voluntá vindt het belangrijk dat de vrijwilliger samenwerkt met lokale bevolking, dat het project duurzame resultaten heeft, en dat vrijwilligers niet de plaats innemen van lokale arbeidskrachten.
[/li][li]**Duur van een project: ** Voluntá kan projecten ondersteunen van een dag tot een jaar, afhankelijk van de wensen van de ontvangende organisatie en de aard van de activiteiten.
[/li][/ol]

Selectie van vrijwilligers:

   Meestal worden er geen eisen gesteld aan de  vrijwilligers die via Voluntá een maatschappelijke  organisatie willen ondersteunen. Dit geldt met name voor  vrijwilligerswerk als (onderdeel van een) vakantie. Vrijwilligers die als onderdeel  van een stage of sabbatical gedurende langere tijd een  organisatie willen ondersteunen, moeten  vaak wel bepaalde kennis en  vaardigheden bezitten. 

**
Onze projecten**

Voluntá biedt vrijwilligerswerk aan in Afrika, Azië, Europa en Latijns-Amerika. Op dit moment zijn er projecten in:

[ul]
[li]Guatemala
[/li][li]India
[/li][li]Kenia
[/li][li]Mexico
[/li][li]Peru
[/li][li]Schotland
[/li][li]Vietnam
[/li][/ul]
In Guatemala kun werken in een dierenopvang en in India en Kenia zijn er mogelijkheden om te werken in het onderwijs, een kinderopvang of een weeshuis. In Mexico heb je ook natuurprojecten en sociale projecten, maar daar vinden ook veel culturele projecten plaats. Voor een heel kort project (drie dagen) ga je naar Peru, voor echte natuurliefhebbers is Schotland the place to be. Kortom, voor ieder wat wils!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op www.volunta.nl. Je kunt contact met ons opnemen via [EMAIL=“info@volunta.nl”]info@volunta.nl of 06-15189562